PF Daniel, mesaj către pelerini: Respectați cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

PF Daniel, mesaj către pelerini: Respectați cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare

de I.B. Vineri, 22 octombrie 2021, 22:13
- a A+
Imagine
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a transmis, vineri seară, un mesaj către pelerinii care participă la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou. "Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare", a transmis Patriarhul Daniel, potrivit News.


PF Daniel a transmis, vineri seară, un cuvânt către pelerinii care participă la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou şi Sfântului Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ.

"Iubiţi pelerini,

Pentru a putea purta crucea multor suferinţe şi încercări pe care le-a adus pandemia actuală şi pentru a simţi ajutorul lui Hristos Cel Răstignit şi Înviat, este necesar să ne întărim în credinţă, să sporim rugăciunea şi să săvârşim fapte de ajutorare a celor bolnavi şi neajutoraţi. În acest sens, pelerinajul din anul acesta la moaştele sfinţilor poate fi un moment de înnoire duhovnicească, de vindecare sufletească şi trupească pentru toţi", a transmis Patriarhul în mesajul publicat de basilica.ro

Acesta cere credincioşilor să respecte măsurile sanitare şi să asculte de medici.

"Viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu stricteţe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autorităţile competente. Ne rugăm Preamilostivului Dumnezeu să ocrotească poporul nostru şi pe toţi oameni de orice primejdie, dar mai ales de boli molipsitoare şi aducătoare de moarte", a mai transmis PF Daniel.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, a precizat că programul sărbătorii Sfântului Dimitrie din acest an nu include absolut nicio procesiune cu participanţi.

"Sâmbătă, Sfintele Moaşte vor fi mutate în baldachinul de pe esplanada Catedralei. Tot fără procesiune. Evenimentul derulat pe parcursul mai multor zile exclude orice risc de aglomeraţie. Derularea sa va fi adecvată oricăror modificări ce ar putea surveni la nivelul măsurilor oficiale deja aprobate. Experienţa exemplară a anului trecut se adaugă maximei îngrijorări din acest an", a transmis Vasile Bănescu.


5294 de afisariprea tirziu
kostake [utilizator], Vineri, 22 octombrie 2021, 22:50
+3/13
Se orienteaza repede:simpte ca ceva s-ar putea intoarce impotriva sa si organizatiei sale. Cand o veni pacea nu ar fi exclus sa vedem un proces pentru toti antivaccinistii astia ciudati. As vrea sa se afle tot lantul asta vicios.De unde vine ordinul, banii.
!
tudorr [utilizator], Vineri, 22 octombrie 2021, 22:24
+1/11
Lol bah, vezi ca supusii tai, angajati platiti de la bugetul de stat, isi cam fac de cap, prea auritule!
inca 7 comentarii comenteaza