NBA pregătește detronarea Euroligii de baschet masculin în Europa - Cum se va numi noua competiție de pe "Bătrânul continent" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3946miercuri 08 dec 2021

NBA pregătește detronarea Euroligii de baschet masculin în Europa - Cum se va numi noua competiție de pe "Bătrânul continent"

de L.V.A. Vineri, 22 octombrie 2021, 9:15
- a A+
Imagine
NBA, în parteneriat cu FIBA, are în vedere crearea unei competiții de calibru înalt în Europa, care urmează să detroneze cea mai importantă întrecere de pe acest continent, Euroliga de baschet.


Această nouă competiție, care va purta numele de Conferința Europeană , va fi construită sub umbrela NBA, fiind practic competiția europeană a NBA.

Marca susține că FIBA și NBA sunt în toiul negocierilor, iar competiția începe să prindă contur.

Înființarea unei astfel de competiții nu va însemna dueluri imediate între echipele europene și cele din NBA, ci mai degrabă parteneriate între formațiile de pe cele două continente.

Dacă negocierile merg bine, NBA și FIBA ar putea lansa competiția chiar de sezonul următor.

Dacă acest lucru se va întâmpla, viitorul este incert pentru Euroligă , în prezent cea mai valoroasă competiție din Europa.

Recent, comisarul NBA David Stern a propus o competiție europeană a NBA, dar ideea nu a ajuns până în punctul în care este acum.​


494 de afisariNiciun comentariu
comenteaza