Instalația de oxigen de la Spitalul Târgu Cărbunești a cedat. Trei bolnavi au murit / Pacienții cu COVID-19, ventilați manual în ambulanțe / Erau internați 150 de oameni, 90 aveau nevoie de oxigen UPDATE - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3946miercuri 08 dec 2021

Instalația de oxigen de la Spitalul Târgu Cărbunești a cedat. Trei bolnavi au murit / Pacienții cu COVID-19, ventilați manual în ambulanțe / Erau internați 150 de oameni, 90 aveau nevoie de oxigen UPDATE

de G.S. Vineri, 22 octombrie 2021, 8:30
- a A+
Imagine
Instalația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești s-a stricat, medicii fiind nevoiți să ventileze manual pacienții în ambulanțe, iar autoritățile au activat codul roșu. Ulterior, s-a început transferul bolnavilor la alte unități medicale. În spital erau internați peste 150 de pacienți cu COVID-19, din care aproximativ 90 necesitau suport de oxigen, 15 dintre ei fiind la ATI. Două paciente au murit, iar managerul spitalului afirmă că nu este clar "100% dacă decesul lor a fost din cauza lipsei de oxigen din momentul respectiv". Ulterior, a mai murit o pacientă transferată la Spitalul Județean.


UPDATE 17.14 Un alt patrulea pacient de la secţia ATI a Spitalului din Târgu Cărbuneşti, care a rămas fără oxigen pentru bolnavii de COVID, a murit vineri.

UPDATE 12.13 Unul dintre pacienţii de la secţia ATI de la Târgu Cărbuneşti transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă după ce spitalul a rămas fără oxigen pentru bolnavii de COVID a murit . Este al treilea deces în rândul pacienților de la Spitalul Târgu Cărbunești, după ce s-a stricat instalația de oxigen, medicii fiind nevoiți să ventileze manual bolnavii în ambulanțe, iar apoi să îi transfere la alte spitale.


UPDATE 10.21 Inspectoratul de Poliție Gorj anunță că în acest caz a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce și-au pierdut viața două paciente în vârstă de 55 și 76 de ani, din Rovinari. Dosarul a fost înregistrat la Parchetul Judecătorii Târgu Cărbunești, urmând să fie înaintat Parchetului Curții de Apel Craiova.

UPDATE 09.02 Ministerul Sănătății: "Din primele informații deținute, la nivelul unității sanitare sunt internați peste 150 de pacienți infectați cu COVID-19, din care aprox. 80-90 pacienți care necesită suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienți care au fost internați în secția ATI. Din primele informații, la unitate sanitară există 2 decese, se analizează circumstanțele acestora."

UPDATE 08.41 Prefectul Marcel Iacobescu a spus că se continuă evacuarea pacienților și se așteaptă intervenția firmei care se ocupă de mentenanța instalației de oxigen. "Sunt două persoane decedate, medicii spun că nu pot fi asociate cu evenimentul pentru că erau în stare foarte gravă și au fost trecute imediat pe tuburi de oxigen", a adăugat prefectul de Gorj.

Zeci de ambulanțe sunt la unitatea medicală unde peste 80 de pacienți au nevoie de oxigen, potrivit publicației locale
Pandurul ."Sunt identificate sursele de oxigen disponibile de la celelalte spitale din județ pentru a fi redistribuite către spitalul din Tg-Cărbunești. A fost solicitat sprijin din județele invecinate. În acest moment o parte din pacienți sunt transportati cu ambulanțele către alte spitale", a transmis ISU Gorj.

Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, a declarat la Digi24 că cel mai probabil situația a fost provocată de suprasolicitarea instalației.

Potrivit lui Iacobescu, în secția ATI sunt internați 15 pacienți Covid, iar în tot spitalul sunt 100 de bolnavi.

"Situația a apărut acum o oră. Firma de mentenanță a dat ca timp de intervenție două ore. A clacat instalația, aparatul care produce oxigen, toți bolnavii sunt lipsiți de oxigen. Luăm în calcul să evacuăm o secție de la spitalul Tîrgu Jiu pentru a aduce bolnavii, avem suport de la ambulanțe din zonă", a adăugat prefectul.7981 de afisarifrumos
nellino [utilizator], Vineri, 22 octombrie 2021, 9:35
+17/21
ma bucur ca merge ceva bine in Romania!
ma refer la misto si sarcasm.
infrastructura e depasita de solicitari
Ritzi Pitzi [utilizator], Vineri, 22 octombrie 2021, 8:52
+16/20
Instalatiile nu sunt proiectate sa furnizeze continuu, timp de cateva luni, cantitati uriase de oxigen. Mai au nevoie si de mentenanta, care nu poate fi facuta pentru ca e cerere continua...
inca 20 de comentarii comenteaza