"Acesta este un uriaș pas înainte". Chirurgii din SUA au transplantat un rinichi de porc unui om - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3853miercuri 01 dec 2021

"Acesta este un uriaș pas înainte". Chirurgii din SUA au transplantat un rinichi de porc unui om

de Redactia Miercuri, 20 octombrie 2021, 15:21
- a A+
Imagine
​​O echipă de chirurgi din SUA au transplantat cu succes unui om un rinichi crescut într-un porc modificat genetic, iar potrivit primelor date organul a funcționat normal, scrie New York Times.


Rămân însă multe întrebări care trebuie să-și găsească răspuns în privința consecințelor pe termen lung. Transplantul a fost efectuat în cazul unui pacient în moarte cerebrală și a fost monitorizat doar 54 de ore. Cu toate acestea, experții au declarat că procedura este o etapă importantă în domeniu.

"Trebuie să știm mai multe despre longevitatea organului", a declarat Dr. Dorry Segev, profesor de chirurgie de transplant la Johns Hopkins School of Medicin, care însă nu a fost implicat în cercetare. Cu toate acestea, a spus el, "acesta este un imens pas înainte. Este mare, mare lucru".

Rinichiul transplantat a fost obținut de la un porc modificat genetic astfel încât să nu fie respins de corpul uman. Rinichiul a fost atașat unei persoane în moarte cerebrală, ventilată mecanic. Rinichiul, atașat la vasele de sânge din partea superioară a piciorului, în afara abdomenului, a început să funcționeze normal, producând urină și creatinină "aproape imediat", potrivit dr. Robert Montgomery, directorul Institutului de Transplant Langone din New York, care a efectuat procedura în septembrie și făcută publică acum.3161 de afisarihaur
Kato01 [utilizator], Miercuri, 20 octombrie 2021, 15:47
+7/9
@dragnea.. "Si la ce ma ajuta asta pe mine domnisoara?!!" Noi pupam moaste nu avem treaba cu chestii de astea diavolesti...
La noi se fac de mult
gebica [utilizator], Miercuri, 20 octombrie 2021, 16:51
+7/7
Astfel de transplanturi de creier la politicieni
inca 2 comentarii comenteaza