​​Cazul șocant de șantaj care a dus la scoaterea lui Karim Benzema din echipa națională a Franței timp de șase ani va fi reluat azi într-un tribunal, iar vedeta de la Real Madrid ar putea să meargă la închisoare, scrie KickOff.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătorul de 33 de ani este acuzat de complicitate la șantaj și procurorii au cerut o pedeapsă de cinci ani, dacă Benzema va fi găsit vinovat. Acuzațiile au venit după ce fostul său coleg de la națională, Mathieu Valbuena, a fost șantajat cu o înregistrare video cu conținut sexual, iar Benzema ar fi servit drept intermediar între el și șantajiști.

Conform ziarului Daily Mirror, Valbuena i-ar fi cerut lui Axel Angot, cunoscut pentru abilitatea de a repara probleme tehnice la telefoane și calculatoare, să recupereze un video dintr-un telefon stricat. Se presupune că Angot a creat ulterior un plan de a obține bani de la fotbalist, Benzema fiind implicat și acționând ca un intermediar.

Patru alți bărbați sunt acuzați alături de atacant, despre care se spune că ar fi încercat să-l facă pe starul de la Olympiacos să onoreze cererile șantajiștilor, deși se știe că jucătorul nu va fi prezent la tribunal.

Pe când cazul a căpătat notorietate, amândoi fotbaliștii au fost excluși din echipa națională în 2015, unde Benzema a revenit în acest an.

„Decizia de a-l aduce la proces este de o cruzime absurdă și necinstită. Benzema nu are nimic să-și reproșeze în acest caz”, a spus în acest an pentru agenția Efes avocatul vedetei de la Real Madrid, Sylvain Cormier.