Record de vaccinări în Ucraina, după un număr mare de decese provocate de Covid-19 - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3853miercuri 01 dec 2021

Record de vaccinări în Ucraina, după un număr mare de decese provocate de Covid-19

de Redactia Miercuri, 20 octombrie 2021, 14:57
- a A+
Imagine
Ucraina a anunţat miercuri că a înregistrat un record de vaccinări antiCOVID în 24 de ore, după ce cu o zi înainte a fost raportat un număr record de decese provocate de coronavirus, pe fundalul unui nou val pandemic, relatează AFP citată de Agerpres.


Potrivit bilanţului oficial al autorităţilor, 226.587 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră de la debutul campaniei de vaccinare în februarie în fosta republică sovietică.

Patru vaccinuri anti-COVID sunt disponibile în ţară, însă doar 19% din cei 40 de milioane de ucraineni au fost complet vaccinaţi, potrivit cifrelor oficiale. Imaginile cu cozile lungi de aşteptare în faţa centrelor de vaccinare din întreaga ţară au circulat miercuri pe reţelele de socializare.

"Doar vaccinarea şi respectarea (regulilor) de carantină pot preveni creşterea infectărilor", a declarat ministrul Sănătăţii, Viktor Liachko miercuri într-un comunicat.

Ucrainenii s-au prezentat la centrele de vaccinare după implementarea luni a restricţiilor sanitare în mai multe regiuni, inclusiv introducerea unui permis de sănătate pentru numeroase locuri publice.

Ucraina, printre cele mai sărace ţări din Europa, a înregistrat marţi 538 de decese zilnice asociate COVID-19, un număr record, în timp ce valul pandemic este agravat de un ritm lent de vaccinare.


2696 de afisariFosta urss
Dogul [utilizator], Miercuri, 20 octombrie 2021, 15:21
+6/6
Încetați să mai folosiți formulări ca “fosta republică sovietică”… știm unde e Ucraina. Nu e știre pentru Canada, de exemplu, unde cititorul tre sa își dea seama care-i treaba cu Ucraina. Scriem si despre România la fiecare pas “România, fosta țară comunistă/socialistă”? Nu fiți copii.
Frica pazeste pepenii...
Ritzi Pitzi [utilizator], Miercuri, 20 octombrie 2021, 17:40
0/0
Noi, nimic: Batman, Batman... ! Si ne ducem pe nasalie.
comenteaza