"Maratonul vaccinării pentru viață" în București / Lista centrelor de vaccinare care vor fi deschise non-stop, de vineri până luni - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3853miercuri 01 dec 2021

"Maratonul vaccinării pentru viață" în București / Lista centrelor de vaccinare care vor fi deschise non-stop, de vineri până luni

de Redactia Miercuri, 20 octombrie 2021, 14:41
- a A+
Imagine
Autoritățile anunță un "maraton al vaccinării pentru viață" în București, în perioada 22-25 octombrie, când vor fi deschise non-stop șase centre de vaccinare anti-COVID, într-un moment în care România înregistrează cel mai dur bilanț pandemic din toată Europa, pe fondul ratei scăzute de vaccinare.


Conform sursei citate, începând de vineri, 22 octombrie, de la ora 8.00, vor funcționa 49 de fluxuri de vaccinare în următoarele centre:
  • Sector 1: Romexpo (B-dul Mărășești 65-67) - 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3Janssen);
  • Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) - 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen,1 AstraZeneca);
  • Sector3: Biblioteca Națională (B-dul Unirii, nr.22) - 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);
  • Sector4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) - 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);
  • Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) - 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);
  • Sector 6: Clubul Seniorilor/ "Mihai Eminescu" (Calea Plevnei nr. 234) - 4 fluxuri (2 Pfizer, 1 Janssen).
Potrivit autorităților, cu sprijinul UMF "Carol Davila" București, necesarul de personal din cele 6 centre de vaccinare va fi suplimentat cu voluntari, inclusiv studenți la medicină militară.
  • "Evenimentul este menit să promoveze beneficiile și importanța vaccinării împotriva COVID-19, inclusiv pentru femeile însărcinate, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic pentru întreaga țară și poate constitui un punct de pornire pentru acțiuni similare la nivel național", transmite Comitetul național de coordonare a vaccinării.
Lansarea oficială a "maratonului vaccinării pentru viață" va avea loc vineri, 22 octombrie, ora 12.00, la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din sectorul 4. Programul centrelor de vaccinare va fi non-stop.

La activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) și a dozei de booster.


5700 de afisariVaccinul va salva vieti printre cei mai fragili
animatron [utilizator], Miercuri, 20 octombrie 2021, 14:58
0/2
M-am vaccinat nu doar din prudenta pt sanatatea personala, ci si pentru a diminua riscul (el nu poate fi total exclus, se stie acum) de a-i imbolnavi si pe altii.

Daca sunt intrebat, raspund favorabil vaccinarii, iar daca discut cu persoane deja suferind de boli cronice sau obezitate le indemn sa ia in calcul aceasta optiune benefica pentru protectia lor (cel putin asa ne spun expertii).

Nu fac propaganda pro-vaccinare si in nici un caz anti-vaccinare, nu injur si urlu la cei nevaccinati, nu am nici un fel de "drept natural" sa o fac, e dreptul meu sa ma vaccinez si e dreptul lor sa nu vrea, ambele sunt personale si constitutionale (ca de aia trebuie lege trecuta prin Parlament pt pass sanitar).

E o chestiune de constiinta si de asumare a unor pericole la nivel personal si colectiv, e o decizie pe baza logica si emotionala.

Ar trebui sa fie banal, dar din pacate sunt atatea mesaje contradictorii, inclusiv printre experti si prin studii academice, ca a devenit o "alegere controversata" pentru unele categorii de populatie.

Solutia nu este sa stigmatizam si sa insultam, ci sa comunicam si sa convingem.

Putem obliga doar daca legea permite si nu e incalcata Constitutia Romaniei, atunci nu se mai discuta, e lege si se aplica, punct.

Sa vedem daca actuala clasa politica va avea curajul sa isi asume o astfel de legislatie "de forta" contra populatiei care majoritar nu s-a vaccinat.
citind
nahir [utilizator], Joi, 21 octombrie 2021, 8:10
0/0
articolul am constatat că a apărut vaccinul Janssen, ”Sector3: Biblioteca Națională (B-dul Unirii, nr.22) - 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen)”. Ăsta de cine-i făcut? Are aprobare de UE?
inca 1 comentariu comenteaza