Autoritățile anunță un "maraton al vaccinării pentru viață" în București, în perioada 22-25 octombrie, când vor fi deschise non-stop șase centre de vaccinare anti-COVID, într-un moment în care România înregistrează cel mai dur bilanț pandemic din toată Europa, pe fondul ratei scăzute de vaccinare.

Maratonul vaccinarii din BucurestiFoto: CNCAV

Conform sursei citate, începând de vineri, 22 octombrie, de la ora 8.00, vor funcționa 49 de fluxuri de vaccinare în următoarele centre:

  • Sector 1: Romexpo (B-dul Mărășești 65-67) - 8 fluxuri (4 Pfizer, 1 Moderna, 3Janssen);
  • Sector 2: Circul Metropolitan (Aleea Circului, nr.15) - 7 fluxuri (3 Pfizer, 3 Janssen,1 AstraZeneca);
  • Sector3: Biblioteca Națională (B-dul Unirii, nr.22) - 10 fluxuri (5 Pfizer, 1 Moderna, 4 Janssen);
  • Sector4: Palatul Copiilor (B-dul Tineretului, nr.53) - 15 fluxuri (8 Pfizer, 2 Moderna, 5 Janssen);
  • Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei (Strada Progresului 151-171) - 5 fluxuri (4 Pfizer, 1 Janssen);
  • Sector 6: Clubul Seniorilor/ „Mihai Eminescu” (Calea Plevnei nr. 234) - 4 fluxuri (2 Pfizer, 1 Janssen).

Potrivit autorităților, cu sprijinul UMF „Carol Davila” București, necesarul de personal din cele 6 centre de vaccinare va fi suplimentat cu voluntari, inclusiv studenți la medicină militară.

  • "Evenimentul este menit să promoveze beneficiile și importanța vaccinării împotriva COVID-19, inclusiv pentru femeile însărcinate, într-un moment extrem de dificil din punct de vedere epidemiologic pentru întreaga țară și poate constitui un punct de pornire pentru acțiuni similare la nivel național", transmite Comitetul național de coordonare a vaccinării.

Lansarea oficială a „maratonului vaccinării pentru viață” va avea loc vineri, 22 octombrie, ora 12.00, la centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din sectorul 4. Programul centrelor de vaccinare va fi non-stop.

La activitățile de vaccinare pot participa toate categoriile eligibile (12+) pentru administrarea dozei 1, dozei 2, dozei 3 (suplimentare) și a dozei de booster.