Reîncepe cursa pentru guvern. Cîțu anunță că vrea discuții cu toate partidele, cu excepția AUR, pentru un guvern în jurul PNL - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3853miercuri 01 dec 2021

Reîncepe cursa pentru guvern. Cîțu anunță că vrea discuții cu toate partidele, cu excepția AUR, pentru un guvern în jurul PNL

de Redactia Miercuri, 20 octombrie 2021, 13:31
- a A+
Imagine
Premierul demis Florin Cîțu a anunțat, după eșecul Guvernului Cioloș în Parlament, că își "asumă deschiderea discuțiilor" cu toate partidele parlamentare, cu excepția AUR, pentru a crea rapid o majoritate parlamentară. El susține, pe Facebook, că "soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal".


Ce susține Cîțu, în mesajul postat pe Facebook după votul din Parlament:
  • "Votul de azi al Parlamentului a arătat că majoritatea parlamentară care a demis un guvern n-a reușit să-și construiască unul. Majoritatea din 5 octombrie a avut ocazia să demonstreze că are o soluție pentru țară, dar ea a demonstrat că n-are niciuna.
  • Țara se află într-o situație pandemică foarte grea, cu un număr record de noi infectări și de decese. O astfel de situație reclamă responsabilitate și compromisuri pentru rezolvarea crizei politice.
  • România are nevoie urgentă de un guvern cu puteri depline, iar soluția este un nou guvern format în jurul Partidului Național Liberal. Asigurăm deja guvernarea interimară a țării, împreună cu partenerii de la UDMR, iar trecerea spre un guvern cu puteri depline, având în continuare PNL ca forță principală, se poate face foarte rapid și fără nicio perioadă de adaptare.
  • PNL își asumă deschiderea discuțiilor cu forțele politice parlamentare, cu excepția AUR, în vederea creării rapide a unei majorități și a unui guvern. Vom acționa cu maturitate și cu responsabilitate, fără vanități și fără orgolii, ținând cont de configurația politică a Parlamentului și căutând în mod insistent soluția care să scoată România din criză".11971 de afisarigata USL2.0 vine tare pe varianta ...
viziru [utilizator], Miercuri, 20 octombrie 2021, 13:38
+57/65
gata USL2.0 vine tare pe varianta ... plus UDMR ca ei este responsabili si maturi ..... partidele MILF la guvernare si tocare aiurea de bani ieuropeni ....
nu
revo [utilizator], Miercuri, 20 octombrie 2021, 13:43
+48/58
Categoric, NU.

Trebuie alegeri anticipate.

De ce nu a negociat larva asta acum o saptamana, cu partidele, inainte de a se duce la bezmeticul de Iohannis sa-i spuna ca nu are majoritate?

Faceti joc de glezne? E timpul pentru jocuri si calcule?

Credeti ca daca acum Iohannis impune un guvern PNL, pe motiv de criza, PNL va mai intra in Parlament peste 3 ani? Visati, baieti si fete!

Tolaniti-va bine in fotoliile comode, furati acum cat pentru 10 vieti, ca asta va fi tot.
PNT va asteapta.
inca 66 de comentarii comenteaza