2 colecții istorice, scoase la licitație în cel mai mare eveniment al pieței de artă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3853miercuri 01 dec 2021
Articol susţinut de A10 by Artmark

2 colecții istorice, scoase la licitație în cel mai mare eveniment al pieței de artă

Miercuri, 20 octombrie 2021, 11:50
- a A+
Imagine
​În cadrul celui mai însemnat eveniment al pieței românești de artă – Licitația de Toamnă , sunt scoase la vânzare opere semnate de mari maeștri ai artei românești ce provin din două colecții istorice: Ionescu-Quintus și Boroianu-Burileanu. Valoarea operelor din cele două colecții este de aproximativ 500.000 de euro.20 de opere de artă, din cadrul evenimentului de marți, 26 octombrie, fac parte din prestigioasa colecție istorică Ionescu-Quintus, clădită de-a lungul a 3 generații – Ghiță Ionescu, parlamentar liberal și membru PNL încă de la fondarea în 1875, de numele său legându-se sediul Muzeului de Artă din Ploiești; Ion Ionescu-Quintus, personalitate politică cu puternice valențe culturale și care pune bazele primei colecții a Pinacotecii Ploieștiului, urmat de ultimul moștenitor Mircea Ionescu-Quintus, membru PNL la doar 19 ani, fiind ulterior președintele partidului. Între cele mai importante capodopere din colecția Ionescu-Quintus, scoase la licitație marțea viitoare, se remarcă 3 lucrări semnate de pictorul național Nicolae Grigorescu: " Căldura vetre i ", care are prețul de pornire de 25.000 de euro, " Bivuac în câmpia Dunării ", care pornește în licitație de la un preț de 12.000 de euro și " Lectură ", licitarea căreia va începe de la prețul de doar 9.000 de euro.

Cea de-a doua colecție de artă, din cadrul Licitației de Toamnă , aparține familei cu rădăcini străvechi pe două linii genealogice importante - Boroianu-Burileanu, nume importante pentru cultura și apartenența ei la dezvoltarea României moderne, lăsând moștenire o importantă selecție de artă românească. Colecția Boroianu-Burileanu rămâne în istoria artei românești un remarcabil exemplu de colecționism și tezaurizare și reunește 14 lucrări de referință, între care 2 opere monumentale semnate primul pictor membru al Academiei Române, Gheorghe Petrașcu: "Natură statică cu vase și albume de artă " (estimare 30.000-50.000 de euro) și "Crizanteme " (estimare 20.000-40.000 de euro).

Operele de artă din cadrul celor două colecții de artă pot fi admirate, în regim gratuit, la Palatul Cesianu-Racoviță . Programul expoziției: luni-duminică, 10:00-20:00. Oricine poate să viziteze expoziția și să se alăture comunității Artmark LIVE - prin crearea unui cont pe site. Astfel, poate lăsa o ofertă online, pe www.artmark.ro, ori participa live în ziua licitației, pe 26 doctombrie, prin platforma Artmark LIVE .


Natură statică cu vase și albume de artă - Gheorghe Petrașcu
Articol susţinut de A10 by Artmark


2687 de afisariNiciun comentariu
comenteaza