În discursul său din ședința Parlamentului pentru votul de învestitură a Guvernului Cioloș, vicepremierul demis Kelemen Hunor le-a cerut scuze românilor pentru scandalul și circul politic.

Kelemen HunorFoto: Guvern
  • "Acum un an nu am promis conflicte interminabile, nesiguranță și haos social. Promisiunile noastre au fost stabilitate, predictibilitate și redarea speranței pentru un trai mai bun. Așa am promis cu toții, indiferent din ce formațiune politică facem parte.
  • Și de câteva săptămâni, cam de o lună, de două luni, majoritatea clasei politice oferă cetățenilor doar scandal, circ, nesiguranță, instabilitate.
  • Vedem supărare, isterie și balet politic inutil.
  • În aceste condiții, înainte de orice, trebuie să cerem scuze de la oameni, de la cetățenii care ne-au trimis în Parlament cu alte așteptări. Vă cer scuze, stimați cetățeni, dar, sigur, nu pot să o fac în numele fiecărui parlamentar.
  • Degeaba suntem o mână de oameni care am încercat să ne ținem departe de scandal. Imaginea noastră, a tuturor, e una catastrofală", a spus Kelemen Hunor.

După ce a enumerat problemele care ar trebui rezolvate urgent de clasa politică, Kelemen Hunor a anunțat că parlamentarii UDMR vor participa la vorul de învestire a Guvernului Cioloș, care "a ținut morțiș să demonstreze că este victima celorlalți". "Stimați colegi, ați cam rămas singuri".

Liderul UDMR le-a mai transmis celor din USR că, "începând de mâine, mai trebuie făcut un efort pentru resuscitarea" coaliției de guvernare: "Sunteți așteptați la dialog. Împreună, și nu separat".