Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a reafirmat miercuri, cu puțin timp înainte ca Parlamentul să se reunească în ședință comună pentru a decide asupra Cabinetului Cioloș, că social-democrații nu vor vota acest guvern.

Marcel Ciolacu votează la motiunea de cenzuraFoto: AGERPRES

”Decizia e clară, nu vom vota acest guvern”, a spus liderul PSD.

PSD nu a propus niciun premier la consultările de la Cotroceni care au avut loc după demiterea Cabinetului Cîțu prin moțiune de cenzură. Social-democrații au pledat pentru alegeri anticipate.

În același timp, premierul desemnat Dacian Cioloș a respins orice înțelegere cu PSD, afirmând inițial că dorește refacerea coaliției cu liberalii, variantă respinsă de PNL. Astfel, Cioloș propune un guvern minoritar USR care are slabe șanse să primească astăzi votul de învestire al Parlamentului.

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc, miercuri, pentru votul de învestire a Guvernului propus de premierul desemnat Dacian Cioloş. Şedinţa începe la ora 10:00.

Conform programului, premierul desemnat Dacian Cioloş va prezenta programul de guvernare şi lista Guvernului. Vor avea loc dezbateri urmate de votul asupra cererii de acordare a încrederii Parlamentului asupra Programului şi a întregii liste a Guvernului.