Daniel Andrews, șeful statului Victoria, lasă puține speranțe sportivilor nevaccinați să joace la Australian Open 2022. Novak Djokovic, unul dintre cei care s-au declarat împotriva vaccinurilor pentru Covid-19, se vede astfel nevoit să ia o decizie dacă vrea cu adevărat să-și apere titlul cucerit anul trecut la Melbourne.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu cred că jucătorii nevaccinaţi vor obţine viza pentru a veni aici (n.r. la Melbourne). Dar, dacă o vor obţine, sigur vor sta în carantină mai multe săptămâni" - Daniel Andrrews.

''Virusului nu-i pasă de clasamentul tău la tenis sau câte titluri de Grand Slam ai câştigat. Este complet irelevant. Trebuie să fii vaccinat pentru a fi sănătos tu şi cei din jurul tău'', a completat oficialul australian.

Reacția lui Andrews vine după ce Novak Djokovic, liderul ierarhiei ATP, a spus că nu știe dacă va merge la Melbourne din cauza restricțiilor și a obligativității vaccinării.

Nole a refuzat să precizeze dacă este sau nu vaccinat împotriva Covid-19.

Djokovic are cel mai bun palmares din istoria Openului Australiei (9 titluri - 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020, 2021), pornind ca favorit pentru ediția din 2022. Cu toate acestea, până la noi decizii, participarea acestuia rămâne una incertă.

Cu 20 de titluri de Grand Slam la activ, Novak Djokovic împarte recordul cu Roger Federer și Rafael Nadal. Totalul competițiilor câștigate de cei trei sportivi se ridică la 276, un număr care atestă modul în care au dominat lumea tenisului masculin în ultimele două decenii.

Novak Djokovic și vaccinarea - Liderul ATP surprinde atunci când este întrebat dacă va participa la Australian Open