În Grupa C a Ligii Campionilor la fotbal, Ajax Amsterdam și Borussia Dortmund sunt, cu câte 6 puncte, pe primele două locuri, în această ordine (7-1, respectiv 3-1 la golaveraj), devansându-le pe Beșiktaș Istanbul și pe Sporting Lisabona, ambele fără punct reușit și doar cu câte un gol de fiecare înscris în primele două runde.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Pe „Cruyff Arena”, cele două forțe ale Olandei și Germania se înfruntă marți seară, 19 octombrie, de la ora 22:00, pentru a stabili care este patroana grupei. În caz de egalitate perfectă între cele două, la final ar putea conta golaverajul, care ține momentan cu „lăncierii”.

În campionatul din Olanda, Ajax Amsterdam nu mai are avansul lejer din sezonul trecut.

Are 22 de puncte în 9 etape, dar rivala PSV Eindhoven pare întărită comparativ cu stagiunea încheiată în vară și stă la pândă. Fosta echipă a lui Gică Popescu are 21 de puncte.

Capitolul la care excelează Ajax este apărarea, având doar două goluri încasate în campionat.

Iar în atac, Haller și Neres, marcatorii din recenta victorie cu Heerenveen, 2-0, se completează de minune. Unul este mare și puternic, celălalt - mic și agil.

Sunt probleme de lot pentru ambele formații. La Ajax, Onana și Stekelenburg, plus Klaiber, Antony (Brazilia), Martinez, Tagliafico (ambii Argentina) și Alvarez (Mexic) care abia au revenit, vineri seară sau sâmbătă dimineață, de la echipele naționale, unde au susținut meciuri contând pentru preliminariile Americii de Sud, respectiv CONCACAF în vederea Cupei Mondială din Qatar 2022.

La trupa din Dortmund, norvegianul Erling Haaland continuă să marcheze la foc automat. Are 9 goluri în 8 etape de Bundesliga.

Infirmerie plină și la Borussia. Coulibaly, Dahoud, Guerriero, Morey, Moukoko, Schmelzer și Zagadou li se alături lui Akanji, Haaland, Hazard, Meunier și Reyna.

Atacantul norvegian acuză probleme musculare, după 3-1 cu Mainz 05 în campionat, partidă în care a reușit dubla din penalti.

La Superbet, remiza are cota 3,85.