Biroul NATO de la Moscova va fi închis începând cu 1 noiembrie în semn de represalii - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3767miercuri 08 dec 2021

Biroul NATO de la Moscova va fi închis începând cu 1 noiembrie în semn de represalii

de I.B. Marţi, 19 octombrie 2021, 0:57
- a A+
Imagine
Activitatea biroului de informații NATO de la Moscova va fi suspendată ca represalii pentru decizia Alianței de a revoca acreditarea a opt oficiali ai misiunii ruse la Alianță. Anunţul a fost făcut de ministrul de externe Serghei Lavrov, citat de agenţia Tass.


«Funcţionarea biroului de informare NATO de la Moscova, ampalsat la ambasada Regatului Belgiei, va fi sistată. Dacă NATO are întrebări urgente, îl poate contacta pe ambasadorul nostru în Belgia ", a spus Lavrov. În același timp, Moscova își va suspenda misiunea la NATO.

"În urma unor măsuri adoptate de NATO - a explicat ministrul -, nu mai există condițiile de bază pentru o muncă în comun". Prin urmare, "de la 1 noiembrie vom suspenda activitatea misiunii noastre oficiale, inclusiv activitatea reprezentanței noastre militare, chiar dacă ar mai putea dura câteva zile". De asemenea, Moscova va închide pe termen nelimitat şi misiunea de legătură diplomatică a NATO în Federație. "Angajaților săi - a continuat el - li se revocă acreditarea începând cu data de 1 noiembrie".

Aşa cum s-a precizat, Rusia va suspenda şi activitățile biroului de informații al Alianței Atlanticului de Nord de la Moscova, înființat la ambasada Belgiei. "Dacă NATO are întrebări urgente - conchide Lavrov -, îl va putea contacta pe ambasadorul nostru în Belgia pentru a afla răspunsurile".


812 afisariInutilitate
Popescul [utilizator], Marţi, 19 octombrie 2021, 12:02
+2/2
Cred ca birourile reciproce erau de inutilitate proverbiala.
Oricum de ceva timp intre cele NATO si Rusia are loc un dialog al surzilor. Nu vad de ce ar mai trebui cheltuite resurse pentru intretinerea unui asemenea canal de comunicare.

Corecta sintetizare a situatiei prezente e in fraza „Dacă NATO are întrebări urgente, îl va putea contacta pe ambasadorul nostru în Belgia pentru a afla răspunsurile”.
comenteaza