Facebook intenționează să creeze 10.000 de locuri de muncă în Europa pentru a construi "metaversul" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3946miercuri 08 dec 2021

Facebook intenționează să creeze 10.000 de locuri de muncă în Europa pentru a construi "metaversul"

de I.B. Luni, 18 octombrie 2021, 23:51
- a A+
Imagine
Gigantul american al rețelelor de socializare Facebook intenționează să angajeze 10.000 de oameni în termen de cinci ani în Europa pentru a lucra la "metavers", considerat de alți giganți de pe web și jocuri video ca următorul mare salt tehnologic în evoluție de pe internet.", potrivit AFP.

Această investiție reprezintă un vot de încredere în forța industriei tehnologice europene și în potențialul talentelor tehnologice europene", au declarat britanicul Nick Clegg și spaniolul Javier Olivan, doi dintre cei mai buni directori ai grupului, într-o postare pe blog.

Nu sunt date detalii precise cu privire la țările în care vor fi create viitoarele locuri de muncă și nici la tipul de angajare în cauză, dar Facebook spune că are nevoie în mod prioritar de "ingineri foarte specializați".

"Metaversul", o contracție a metauniversului ("metavers" în engleză), este un fel de "căptușeală" digitală a lumii fizice, accesibilă prin internet.

Datorită în special realității virtuale și augmentate, ar trebui să permită creșterea interacțiunilor umane, eliberându-le de constrângeri fizice, prin intermediul internetului.

De exemplu, ar putea oferi posibilitatea de a dansa într-un club de noapte cu oameni aflați la mii de kilometri distanță, dar și de a cumpăra sau vinde bunuri sau servicii digitale, dintre care multe nu au fost încă inventate.

"Calitatea esențială a metaversului va fi prezența - sentimentul de a fi cu adevărat acolo cu oamenii",a explicat Mark Zuckerberg în iulie pe profilul său de Facebook.


1496 de afisarisigur NU in Romania
Gryphus [utilizator], Marţi, 19 octombrie 2021, 0:17
0/0
tarile se cam stiu deja: Anglia, germania, Suedia
metaversul
freerider [utilizator], Miercuri, 20 octombrie 2021, 11:09
0/0
sa speram ca altii vor reusi inaintea lui Zuckerberg sa creeze un metavers care va fi detinut descentralizat si Facebook nu va pune monopol si pe generatiile viitoare
comenteaza