Lazio Roma vs Inter Milano se joacă sâmbătă, de la ora 19:00, pe „Stadio Olimpico”, în etapa a 8-a din Serie A, prima ligă de fotbal a Italiei.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Simone Inzaghi își provoacă trecutul.

Sâmbătă, antrenorul ajuns în vară la Inter se întoarce pe miticul „Olimpico” și înfruntă formația pe care tocmai a abandonat-o, după ce semnase prelungirea contractului cu o zi înainte, Lazio.

Este pentru prima dată când fratele lui Pippo Inzaghi este adversar al lazialilor.

Nerazzurrii sunt pe locul 3 în clasament, cu 17 puncte câștigate în 7 jocuri, în timp ce băieții lui Maurizio Sarri ocupă locul 6, cu 11 puncte.

Un meci care ar putea fi afectat de accidentări și prezențele la echipele naționale. Cel puțin în cazul lui Immobile și al lui Correa, pentru gazde.

La milanezi, sud-americanii Lautaro și Vecino s-au întors vineri seară la Milano, iar Sanchez și Vidal - abia sâmbătă dimineață.

Pauza le-a permis celor de la Lazio să-și recupereze energia consumată. În apărare, Sarri va trebui să se descurce fără Acerbi, suspendat.

Echipa din Cetatea Eternă a primit 12 goluri în 7 jocuri. N-a fost niciodată atât de rău, la început de sezon, în experiențele anterioare din Serie A, dacă ținem cont de palmaresul antrenorului toscan.

Inter răspunde cu 22 de goluri marcate până acum: cel mai bun atac din ligă. Încă neînvinsă, la fel ca Milan și ca Napoli, singura înfrângere a venit în Liga Campionilor, cu Real Madrid, la capătul unui meci dominat.

Lazio vs Inter este mereu un meci special. Cele două s-au întâlnit în 178 de ocazii. Bilanțul le zâmbește lombarzilor: 73 de victorii împotriva celor 46 de reușite de romani, 59 de egaluri.

Ultimul meci de pe „Olimpico” s-a încheiat cu 1-1: goluri de Lautaro și Milinkovic-Savic. Era 4 octombrie 2020.

Cea mai recentă victorie reușită acasă de Lazio datează însă din 16 februarie 2020: 2-1, în minutul 90. Înainte de acel meci, Lazio nu trecuse de Inter, la Roma, din sezonul 15/16.

În ultimele 7 jocuri de acasă, clubul capitolin a câștigat doar de două ori (un egal și patru KO).

Acum, însă, se pregătește să o înfrunte pe Inter cu o serie de 16 rezultate pozitive în Serie A pe propriul stadion, cea mai bună perioadă din 2002.

O altă partidă importantă: finala Cupei UEFA din 1998, câștigată de milanezi împotriva grupării lui Eriksson.

Superbet oferă cota 1,65 pentru pariul că în meci se vor înscrie 1-3 goluri.