Moodys și SP au reconfirmat vineri ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3946miercuri 08 dec 2021

Moodys și SP au reconfirmat vineri ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României

de I.B. Vineri, 15 octombrie 2021, 23:57
- a A+
Imagine
Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat vineri ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedã localã şi valutã şi a îmbunãtãţit perspectiva din negativã în stabilã.


Tot vineri, agenţia de rating Standard&Poor's a decis sã reconfirme ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedã localã şi valutã, precum şi perspectiva stabilã, anunţă Ministerul Finanţelor, potrivit News.

"Agenţia de rating Moody’s a reconfirmat vineri, 15 octombrie 2021, ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la Baa3/P-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedã localã şi valutã şi a îmbunãtãţit perspectiva din negativã în stabilã", anunţă Ministerul Finanţelor.

Potrivit instituţiei, cei doi factori-cheie care stau la baza deciziei Moody’s sunt "perspectivele solide de creştere economicã bazate pe sectorul privat dinamic şi pe utilizarea fondurilor NGEU şi aşteptãrile ca procedura de deficit excesiv sã acţioneze ca o ancorã-cheie a strategiei de consolidare fiscalã consistentã şi susţinutã în urmãtorii trei ani".

Tot vineri, agenţia de rating Standard&Poor's a decis sã reconfirme ratingul suveran aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung şi scurt în monedã localã şi valutã, precum şi perspectiva stabilã.

"Potrivit agenţiei de rating, riscurile generate de deficitele gemene încã ridicate sunt atenuate de perspectivele implementãrii programului de reformã ancorat în Planul de Redresare şi Rezilienţã recent aprobat, precum şi de perspectivele unei creşteri economice puternice", transmite ministerul.

Perspectiva stabilã reflectã aşteptãrile agenţiei de îmbunãtãţire a poziţiei fiscale a României în urmãtorii ani.

“Anunţurile celor douã agenţii de rating reprezintã un semnal de încredere în politicile de consolidare fiscalã, în atingerea ţintelor asumate şi în implementarea mãsurilor de reformã şi investiţii la care Guvernul României s-a angajat prin Planul de Redresare şi Rezilienţã. Totodatã, reconfirmarea ratingului României reprezintã o dovadã a încrederii partenerilor noştri externi în capacitatea guvernului de a pune în aplicare reformele asumate prin PNRR.", a declarat ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, citat de News.


3569 de afisariTu știi ce e aia "ratingul Romaniei" ?
niciolae [utilizator], Sâmbătă, 16 octombrie 2021, 14:04
+2/2
"Oare mai tine seama cineva de aceste ratinguri ?"
Da! în funcție de rating se acordă o dobândă mai mare sau mai mică la împrumuturile României. În plus, ce care vor să investească aici țin cont de rating.

"Vine unul precum Citu, exporta tot ce se poate"
Ce înseamnă să să ai ochelari de cal!. Nu guvernul, ci firmele particulare achiziționează și comercializează grâul (produsele agricole în general) în țară sau îl exportă. În goana după profit, firmele exportă cât mai mult din recolta obținută.

"Ne trebuie astfel, calcule de-ale lui, de la Harvard"
Ale cui calcule? Ale lui Cîțu? Are el multe păcate (aroganță, trufie, încăpățânare etc), dar Harvard nu se numără printre ele.


"daca vom exporta sa cerem preturi duble sau triple"
Ce vorbești? Habar n-ai de cerere și ofertă! Cine îți va mai cumpăra grâul? Și dacă nu exporți, ce faci cu o cantitate imensă de grâu - capacitatea silozurilor (câte mai există) este limitată.

"sa mai platim din datoria externa"
Asta parcă era un slogan ceaușist!

"vom cultiva doar jumatate din suprafata tarii"
România are munți, păduri (câte or mai fi), dealuri. Nu toată suprafața poate fi cultivată, mai ales cu grâu. Și cine decide cât de mult se va cultiva? Partidul Comunist Român, Comitetul de stat al planificării (parcă s-a desființat)?

În plus: "sunt", nu "sint", "încât", nu "incit" (cine incită aici?), "până", nu "pina", "cât" nu "cit". Nu mai zic de lipsa diacriticelor, de respectarea DOOM...

Toată postarea, greșelile de logică și gramaticale, denotă un nostalgic, probabil fost secretar de partid...
domnul de mai sus
..13 [utilizator], Duminică, 17 octombrie 2021, 0:46
+2/2
s-a dorit intai statator de biserica - nu i-a iesit.

s-a dorit sa fie implicat in politica - nu i-a iesit.

a sperat ca fara carte poate ajunge cat mai departe - nu i-a iesit.

Peste tot numai rateuri si toate acestea pentru ca dansul nu s-a uitat atent in propria curte si nu a corectat ceea ce se putea corecta - lumea vede si nu admite incapabilii la nesfarsit.

Sa auzim numai de mai bine!
inca 7 comentarii comenteaza