Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Ucraina intră în zona roșie, Olanda în cea galbenă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2484vineri 22 oct 2021

Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Ucraina intră în zona roșie, Olanda în cea galbenă

de V.M. Joi, 14 octombrie 2021, 21:30
- a A+
Imagine
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat joi lista țărilor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat de Covid-19. Noua listă intră în vigoare începând cu 17 octombrie.


Modificări față de săptămâna trecută:

- în zona roșie au intrat: Ucraina și Gibraltar;

- în zona galbenă au intrat:
  • din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Albania, Botswana, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite;
  • din zona verde, în urma creșterii incidenței: Olanda, Gabon, Montserrat, Insulele Virgine Britanice și Insulele Turks și Caicos;
- în zona verde au intrat: Elveția, Canada, Iordania, Kazahstan, Andorra, Groenlanda, Polinezia Franceză și Sao Tome și Principe.

CNSU a adoptat joi Hotărârea nr. 85 din 14.10.2021 privind aprobarea Listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată , care prevede:
  • (1) Se aprobă Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.
  • (2) Lista prevăzută la alin. (1), intră în vigoare începând cu data de 17.10.2021, ora 00:00.
Cei vaccinați împotriva Covid-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie.
6785 de afisariCe gluma sinistra cu listele astea
AliKimiku [utilizator], Joi, 14 octombrie 2021, 21:49
+10/12
Suntem numarul unu mondial la decese per cap de locuitor si probabil in in primele 3 locuri la infectari dar noi facem liste rosii si galbene!
Vai, vai , .... vai
eugenrc [utilizator], Luni, 18 octombrie 2021, 16:37
0/0
Vrei sa spui : Vai,vai, ... vai pentru cat de neprofesionisti sunt venind doar cu cifre incomplete, nu-i asa?

Or fi uitat in mod intentionat sa specifice si rata mortalitatii la numarul de infectati?

Nu de alta dar poate ca e mai bine asa. Lasa sa inteleaga lumea ca vaccinat sau nevaciinat e tot aia, oricum se infecteaza toti si scapa cine poate.
Daca te uiti si la mediile de varsta cele mai afectate unele lucruri incep sa capete sens. Tot se plangea doamna Turcan de decreteii ce vor ajunge la pensie.

De ce sa le mai spui ca intr-o proportie foarte mare nevaccinatii risca sa treaca prin cele trei faze ale bolii prin comparatie cu vaccinatii care au doar simptomele unei raceli mai grave ce trece in trei zile cu paracetamol si fara febra si stari de rau de nu te poti da jos din pat?

De ce sa spui ca in Romania la 1,4 milioane de cazuri au murit circa 41450 iar in Israel la 1,3 milioane de cazuri au murit circa 8000. Adica de circa 5 ori mai putini doar pentru ca rata lor de vaccinare este dubla fata de a noastra?

In opinia mea, am ajuns ca in 1989, Stabii si Pu_imea. Unii cu beneficiile altii cu carca.
Deosebirea e ca acum suntem mult mai usor de prostit.
Nu de alta, dar altfel nu pot sa inteleg cum naiba sa nu iti pese ce face statul cu banii tai atat timp cat iti ia peste 40% din salariu, plus TVA si alte taxe si impozite.
inca 2 comentarii comenteaza