Restaurantele din Moscova au primit pentru prima dată stele Michelin / Cine sunt campionii gastronomiei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2484vineri 22 oct 2021

Restaurantele din Moscova au primit pentru prima dată stele Michelin / Cine sunt campionii gastronomiei

de I.B. Joi, 14 octombrie 2021, 20:50
- a A+
Imagine
Prestigiosul ghid gastronomic francez Michelin a acordat joi stele pentru nouă restaurante din Moscova, în prima sa acțiune dedicată capitalei Rusiei , potrivit AFP.


Două restaurante au primit două stele și alte șapte au primit o stea, a anunțat Gwendal Poullennec, director internațional al Ghidurilor Michelin.

Twins Garden. al gemenilor Ivan și Sergei Berezutsky, a primit două stele, la fel ca Artest din grupul rus Novikov cu "dirijorul" său Artem Estafev.

Printre restaurantele distinse cu o stea se numără unitatea Iepurele alb al bucătarului-șef Vladimir Moukhine, căreia i-a fost dedicat un episod remarcabil al emisiunii "Masa bucătarului" de pe Netflix.

Graalul culinar de trei stele, maxim acordat de Ghidul Michelin, nu a fost acordat niciunui bucătar.

În total, 69 de unități au fost listate în prima ediție a Ghidului Michelin dedicat Moscovei.

Bucătăria rusă a demonstrat în ultimii ani - și în special de când a intrat în vigoare embargoul asupra produselor europene proaspete în 2014 - multă creativitate folosind produse tradiționale, precum crabi din Orientul Îndepărtat, pești arctici, pâine neagră Borodinski sau "smetana" (smântână acrită), ca să nu mai vorbim de "borșul", o supă tradițională de sfeclă roșie.


1984 de afisariSper că sunt roșii...
Nyk1 [utilizator], Joi, 14 octombrie 2021, 21:26
0/4
...stelele Michelin pentru Moscova.
comenteaza