Primii pacienți români COVID-19 în stare critică transferați în Ungaria - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2646sâmbătă 16 oct 2021

Primii pacienți români COVID-19 în stare critică transferați în Ungaria

de Alina Neagu Joi, 14 octombrie 2021, 16:18
- a A+
Imagine
Transferul în Ungaria al primilor pacienți români infectați cu SARS-Cov-2, aflați în stare critică, a început astăzi. Este vorba despre 10 pacienți, 8 dintre aceștia au fost internați în Unități de Primiri Urgențe ale unor spitale din București iar alți 2 la Timișoara, în stare stabilă. Toți cei 10 sunt transportabili și necesită asistență medicală de specialitate într-o secție de Anestezie-Terapie Intensivă.


Dintre cei 10 bolnavi, 5 vor ajunge în centrul universitar Szeged, iar ceilalți 5 în centrul universitar Debrecen.

Transferul pacienților din zona de graniță se realizează pe cale terestră, iar transferul pacienților din București se efectuează atât pe cale terestră, cât și pe cale aeriană. Pacienții vor fi monitorizați pe tot parcursul drumului de echipe medicale complexe.

De asemenea, personal medical din România a fost trimis în unitățile din cele două centre universitare pentru a asigura sprijinul necesar acestor operațiuni.

"Mulțumim vecinilor noștri pentru colaborare și sprijin. Este un gest absolut firesc, de solidaritate europeană, de care trebuie să ne bucurăm. Și noi, la rândul nostru am acordat sprijin altor state atunci când am avut posibilitatea. În Ungaria vom transfera 50 de pacienți aflați în stare gravă, în mai multe etape, în centrele universitare din Szeged și Debrecen", a declarat Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății.2452 de afisaridaaaa
calinutz2009 [utilizator], Joi, 14 octombrie 2021, 16:58
+3/5
pe care i-o gasit fix in Bucuresti....
stai linistit
bolojan [utilizator], Joi, 14 octombrie 2021, 17:29
+3/5
ca sunt discuții cu India sa te primeasca de urgent si definitiv pe tine.
inca 3 comentarii comenteaza