Rusia: Bilanț record de cazuri și decese Covid, vaccinarea continuă să bată pasul pe loc - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2646sâmbătă 16 oct 2021

Rusia: Bilanț record de cazuri și decese Covid, vaccinarea continuă să bată pasul pe loc

de G.S. Joi, 14 octombrie 2021, 15:36
- a A+
Imagine
Rusia a înregistrat joi un nou record zilnic de infectări şi de decese asociate noului coronavirus, însă liderii de la Kremlin continuă să refuze să adopte în perioada imediat următoare măsuri de carantină la scară naţională, informează AFP.


Potrivit bilanţului zilnic publicat de Guvernul rus, 31.299 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, precum şi 986 de persoane decedate - un record de la începutul pandemiei.

Capitala Moscova rămâne cel mai afectat oraş din Rusia, cu 6.712 de cazuri noi şi 72 de decese în 24 de ore.

Reacţionând în urma publicării acestor cifre, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, a exclus încă o dată posibilitatea implementării unui lockdown la nivel naţional şi a spus că autorităţile centrale preferă "să continue să explice oamenilor că trebuie să se vaccineze".

Sute de mii de decese Covid-19


Vaccinarea stagnează în Rusia, unde puţin peste 31% dintre rezidenţi sunt vaccinaţi cu schemă completă, potrivit site-ului specializat Gogov, pe fondul neîncrederii populaţiei ruse în autorităţi şi în vaccinare.

Rusia, ţara cel mai grav afectată de pandemie din Europa, se confruntă cu o accelerare a epidemiei de COVID-19 de câteva săptămâni. Situaţia epidemiologică le îngrijorează pe autorităţile centrale, deşi acestea au exclus posibilitatea de a introduce noi restricţii sanitare, întrucât doresc să protejeze economia ţării.

În total, 220.315 de persoane au murit de COVID-19 în Rusia din 7,8 milioane de persoane infectate, potrivit bilanţului oficial al autorităţilor de la Moscova. Însă bilanţul real este unul mult mai mare.

Institutul de statistică Rosstat, care utilizează o definiţie mai largă în ceea ce priveşte decesele asociate noului coronavirus, afirmă că acest bilanţ ar fi de peste 400.000 de decese. (Agerpres)


2684 de afisarisa nu uitam
panduru [utilizator], Joi, 14 octombrie 2021, 15:55
+15/19
ca Romania are cam jumatate din cifrele raportate de Rusia la incidenta, numar de morrti etc, dar o populatie de vreo 8 ori mai mica!
Cei care nu se vaccineaza pretind ca li se incalca un drept daca le cere cineva sa se vaccineze. Dar celorlalti, care ar dori ca viata sa revina la normal, sa nu mai fie amenintati de constrangeri, de reducerea unor libertati, de eventualitatea bolii, nu li se incalca o multime de drepturi?
Rrrusia
mitg [utilizator], Joi, 14 octombrie 2021, 15:41
+8/12
De mult nu am mai fost pe o lungime de unda cu ei dar iata ca am reusit si performanta asta.
inca 3 comentarii comenteaza