VIDEO Cîțu, un nou atac la foștii ministri USR-PLUS: Ministerul Sănătății ar fi pierdut o finanțare UE de 4,7 milioane de euro pentru teste COVID-19 din cauza Ioanei Mihăilă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2646sâmbătă 16 oct 2021

VIDEO Cîțu, un nou atac la foștii ministri USR-PLUS: Ministerul Sănătății ar fi pierdut o finanțare UE de 4,7 milioane de euro pentru teste COVID-19 din cauza Ioanei Mihăilă

de Adrian Vasilache Joi, 14 octombrie 2021, 13:46
- a A+
Imagine
Premierul Florin Cîțu a lansat joi un nou atac la foștii miniștri USR-PLUS, acuzând că Ministerul Sănătății ar fi pierdut o finanțare UE de 4,7 milioane de euro, sumă aprobată de Comisia Europeană pentru decontarea de teste COVID-19, din cauză că ministrul Sănătății la acel moment nu ar fi semnat contractul de finanțare trimis la avizare la jumătatea lunii august 2021. La acel moment ministru era Ioana Mihăilă.
  • "Un lucru mai puțin plăcut, dar ar trebui să-l știți. A fost lansată în luna iulie de la Comisia Europeană o linie de finanțare destinată statelor membre in vederea asigurării accesului la certificatele verzi COVID în cadrul instrumentului de finanțare ESI.
  • Au fost solicitate depuneri de aplicații pentru finanțare către statele membre interesate. Ministerul Sănătății a depus o aplicație pentru obținerea de fonduri în data de 2 iulie care a fost analizată de CE și aprobată pentru suma de 4,7 milioane de euro pentru asigurarea decontării unui număr de 88.350 de teste PCR și 89.760 teste rapid antigen.
  • Decontarea rambursarea testelor se poate realiza doar în corelare cu eliberarea certificatelor verzi pentru persoanele solicitante pentru perioada iunie-octombrie 2021.
  • În ceea ce privește semnarea contractului de finanțare, acesta a fost transmis spre avizare internă în prima jumătate a lunii august , Direcția juridică a discutat de mai multe ori cu ministrul de la acel moment despre necesitatea semnării urgente a acestuia.
  • Contractul a fost returnat Direcției juridice, neavizat, în 7 septembrie. Deci acești bani au fost pierduți pentru că ministrul de la acel moment nu a dat curs acestui lucru.", a declarat joi Florin Cîțu.


3352 de afisariPrincipalul responsabil
Laic [utilizator], Joi, 14 octombrie 2021, 13:51
+25/39
pentru actuala criza si catastrofa sanitara de Florin Citu, care a bagat tara in criza cu campania #echipeicastigatoare si care acum nu stie cum sa caute tapi ispasitori.

Ce faci cu aparatura, cap patrat, daca ai capacitate limitata din cauza lipsei de personal?

Restul este cancan !
Oare...
bogdan1477 [utilizator], Joi, 14 octombrie 2021, 14:01
+21/31
... n-ar fi mai intelept sa asculti intai si punctul de vedere al ministrului? Nu e posibil ca acuzatiile sa fie partial neadvarate, sau cauzele nesemnarii sa tina si de alte ministere sa de aspecte legale?
Daca au declar acum ca mikapolonyca e postac penelist platit cu 5 lei postarea, ar trebui sa ma creada toata lumea?
inca 17 comentarii comenteaza