O nouă zi fără niciun pat liber la ATI COVID în spitalele din România - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2646sâmbătă 16 oct 2021

O nouă zi fără niciun pat liber la ATI COVID în spitalele din România

de Redactia Joi, 14 octombrie 2021, 13:29
- a A+
Imagine
Nici joi în spitalele din România nu mai era liber niciun pat la terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19, potrivit ultimelor date transmise de autorități.


În 14 octombrie, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1.593 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții cu COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 158 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale, spun autoritățile.

La acest moment, 1.727 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, iar la nivel național nu mai există locuri libere la terapie intensivă, altele decât cele rezervate special persoanelor cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

Autoritățile precizează că se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare, iar în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care au anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.


890 de afisariNiciun comentariu
comenteaza