​Meciul dintre Csikszereda Miercurea Ciuc și Poli Iași se dispută joi, de la ora 17:30, și contează pentru etapa a 10-a din Liga 2.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Două formații cu pretenții mici, să se mențină în liga secundă, au alunecat grav după primele 9 partide disputate de la startul stagiunii.

Csikszereda ocupă locul 14, cu golaveraj negativ, 10-19. Doar 9 puncte, adunate după 3 victorii.

Ciucanii joacă la „totul sau nimic”. Csikszereda a început dezastruos campionatul: 5 înfrângeri la rând, cu un singur gol marcat.

Luna septembrie a adus zilele însorite. Calificarea în turul următorul al Cupei României, 6-2 cu SR Brașov, apoi două succese grele în Liga 2, cu U Cluj și cu Politehnica Timișoara.

Spre sfârșitul lunii, elanul s-a subțiat, eliminare din Cupa României, bătută la limită de Chindia (0-1), apoi o înfrângere acasă cu FC Buzău, grupare pregătită de profesorul de matematică Cristi Pustai.

Ultima partidă, de pe 2 octombrie, 2-1 cu Unirea Constanța, dă speranțe pentru alte meciuri cu goluri marcate.

Poli Iași părea că o duce mai bine, deși a părăsit Cupa României la fel, după cel de-al doilea meci. A trecut de Husana Huși, dar s-a împotmolit de Baia Mare.

Moldovenii sunt mult în afara locurilor de play-off. Locul 9, cu 12 puncte, înseamnă o diferență greu de recuperat de locul 6, al celor de la FC Buzău, care au 17 puncte și un golaveraj frumușel: 28-8.

Poli Iași a suferit al cincilea eșec în primele nouă runde de campionat. Eșec care s-a lăsat cu scandal.

”E responsabilitatea mea, simt că nu putem progresa. Am anunțat conducerea încă de ieri că vreau să fie ultimul meci”, a spus Costel Enache, venit în iunie 2021 la echipă.

Managerul echipei, Florin Briaur, a precizat că nu acceptă demisia lui Costel Enache.

”Nu pleacă Costel. Am pornit împreună la un proiect și mergem înainte cu el”, au replicat oficialii. După acest șoc, se așteaptă o reacție de orgoliu a echipei.

Victoria oaspeților are cota 3,1 la Stanleybet.