Angajații de la Hollywood amenință că intră în grevă generală de luni dacă nu le sunt rezolvate revendicările - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2560marţi 26 oct 2021

Angajații de la Hollywood amenință că intră în grevă generală de luni dacă nu le sunt rezolvate revendicările

de G.S. Joi, 14 octombrie 2021, 8:58
- a A+
Imagine
International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE), sindicatul care reprezintă lucrătorii de la Hollywood, va demara luni greva naţională, dacă nu va ajunge la un acord cu studiourile şi producătorii, potrivit Variety.


IATSE şi principalii angajatori de la Hollywood vor continua negocierile joi.

Surse apropiate situaţiei au confirmat că părţile vor reveni la discuţiile virtuale după ce IATSE a mărit presiunea asupra Alliance of Motion Picture and Television Producers stabilind un termen limită privind greva naţională - luni, ora 12:01 -, dacă nu va fi ajuns la un acord privind contractul pe trei ani.

Mai mulţi membri ai sindicatului s-au plâns în ultimele zile că producătorii au încercat să îi folosească la maxim în perspectiva unei greve. Miercuri seară, 13 West Coast a trimis membrilor o actualizare spunând că a primit informaţii că angajatorii programau zile suplimentare de muncă neplanificate.

Memoriul a încurajat lucrătorii să raporteze orice condiţii nesigure de muncă la asistenţa telefonică a studioului şi să se folosească de sistemul studioului de a pune la dispoziţie o cameră de hotel sau deplasare, dacă lucrătorii sunt prea obosiţi să conducă până acasă.

Revendicările lucrătorilor de la Hollywood


Membrii International Alliance of Theatrical and Stage Employees (IATSE), din care fac parte operatori de cameră, cosmeticieni şi alţi lucrători din spatele producţiilor, spun că sunt nevoiţi să muncească foarte mult fără a avea garantate pauze de masă ori odihnă.

Ei cer condiţii mai bune de muncă, precum şi o plată corectă din partea serviciilor de streaming pentru a acoperi partea lor de muncă.

Mai mult de 50.000 de lucrători au votat pe 4 octombrie, iar 98,7% dintre ei au fost în favoarea opririi muncii. În cazul în care vor intra în grevă, aceasta va fi cea mai mare din Hollywood de la Al Doilea Război Mondial şi cea mai amplă din istoria sindicatului.

Sindicatul negociază cu Alliance of Motion Picture and Television Producers de mai multe zile. AMPTP a prezentat o nouă propunere pe 5 octombrie, iar IATSE a adus în discuţie o contraofertă pe 9 octombrie, potrivit unor surse apropiate discuţiilor.

În cazul în care nu va fi ajuns la un acord, 60.000 de oameni angajaţi în producţia de film şi televiziune în Statele Unite vor intra în grevă, iar acest lucru ar putea opri aproape întreaga producţie din ţară. (News.ro)


962 de afisariAcum e momentul!
Amerlocu [utilizator], Joi, 14 octombrie 2021, 18:13
+1/1
Hollywood-ul zbiară cu furie de ani de zile împotriva inechităților sociale, a exploatării și bogaților cei lipsiți de inimă.

Ei bine, acum au tot ce le trebuie ca să-și pună în operă umanismul. Chiar nu îneleg ce-i reține să reducă ziua de lucru a minionilor de la 10 minute cu pauza de masă de 9 ore, respectiv să le acorde 700 de zile de vacanță pe an?!

În altă ordine de idei, considerând halul în care l-i s-a prăbușit audeința cred că pot rămâne bine merci în grevă pentru următoarea decadă fără a se vedea cine știe ce diferență...
Sa stea in greva
Luk [utilizator], Joi, 14 octombrie 2021, 9:56
-1/5
Sa stea in greva pana le spun eu sa se opreasca. Paguba-n ciuperci.
comenteaza