Bursa din New York a încheiat în ușoară creștere miercuri datorită rezultatelor puternice trimestriale ale primelor companii și în ciuda inflației susținute din SUA și a planurilor Fed de reducere a sprijinului monetar, scrie AFP.

Wall StreetFoto: Vichaya Kiatying-Angsulee / Panthermedia / Profimedia Images

Dow Jones a încheiat în echilibru la 34.377,81 puncte.

Nasdaq, puternic impulsionat de acțiunile pe tehnologie, a câștigat 0,73% urcând la 14.571,63 puncte, în timp ce S&P 500 a avansat cu 0,30% până la 4.363,80 puncte.

"Piața a rămas în mare pozitivă, în ciuda veștii proaste despre inflație și a minutelor de la Fed care au indicat o scădere probabilă a sprijinului monetar la jumătatea lunii noiembrie, ceea ce nu este o surpriză", a comentat pentru AFP Peter Cardillo de la Spartan Capital Securities.

În comparație cu septembrie 2020, prețurile au crescut cu 5,4%, mai mult decât creșterea de 5,3% de la an la an înregistrată în august.

În plus, Banca Centrală a publicat procesele-verbale („procesele-verbale”) ale ultimei sale ședințe, care arată că este gata să-și reducă achizițiile de active la mijlocul lunii noiembrie sau la mijlocul lunii decembrie.

Membrii Comitetului Monetar se așteaptă să finalizeze aceste achiziții până la jumătatea anului viitor.