UPDATE Norvegia: Cel puțin cinci persoane ucise și mai multe rănite de un bărbat înarmat cu un arc / Suspectul a fost arestat - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2484vineri 22 oct 2021

UPDATE Norvegia: Cel puțin cinci persoane ucise și mai multe rănite de un bărbat înarmat cu un arc / Suspectul a fost arestat

de I.B. Miercuri, 13 octombrie 2021, 22:08
- a A+
Imagine
Un bărbat înarmat cu un arc și săgeți a ucis mai multe persoane și a rănit alte câteva miercuri la Kongsberg, în sud-estul Norvegiei, a spus poliția norvegiană, care a arestat un suspect, potrivit AFP.


UPDATE 00:20 Cel puțin 5 persoane au fost ucise.

"Din păcate, putem confirma că există mai mulți răniți și, din păcate, mai mulți morți", a declarat oficialul poliției locale Øyvind Aas într-o conferință de presă.

"Omul care a comis această faptă a fost arestat de poliție și, conform informațiilor noastre, există o singură persoană implicată", a adăugat el.

Având în vedere desfășurarea faptelor, este firesc să evaluăm dacă este vorba de un atac terorist ", a spus Øyvind Aas.

"Suspectul nu a fost audiat și este prea devreme să comenteze motivele sale", a adăugat el, adăugând că anchetatorii au menținut "toate posibilitățile deschise".

Poliția nu a furnizat detalii despre suspect, în afară de faptul că este vorba despre un bărbat care a fost dus la secția de poliție din orașul apropiat Drammen.

"Nu este în curs de căutare activă pentru a găsi alte persoane", a spus Øyvind Aas.

Potrivit TV2, bărbatul avea și un cuțit și / sau alte câteva arme. Răniții au fost internați în spital. Nici numărul lor, nici starea lor nu sunt cunoscute imediat.

Incidentul s-a petrecut cu puțin înainte de 18:30 (16:30 GMT) în centrul orașului Kongsberg.

Pe Twitter, poliția locală a declarat că un bărbat a fost observat înarmat cu un arc și săgeți și le-a folosit în timp ce viza oamenii.

Săgeată înfiptă într-un pereteOamenii au fost sfătuiți să rămână în case.

Câteva cartiere au fost închise, iar filmări de televiziune arătau o amplă desfășurare de forțe armate de poliție și ambulanțe. De asemenea, au fost trimise un elicopter și o echipă de geniști. Serviciile de informații interne (PST) au fost la rândul lor alertate.

Radiodifuzorul public NRK a postat pe site-ul său o fotografie trimisă de un martor care arăta o săgeată neagră înfiptă într-un perete.

În trecut, Norvegia, o națiune tradițional pașnică, a fost ținta atacurilor de extremă dreapta.

La 22 iulie 2011, Anders Behring Breivik a ucis 77 de persoane prin detonarea unei bombe lângă sediul guvernului din Oslo, înainte de a deschide focul asupra unui miting al Tinerilor Muncitori de pe insula Utøya.

În august 2019, Philip Manshaus deschis focul într-o moschee lângă Oslo, înainte de a fi oprit de credincioși, fără a provoca victime. Înainte își împușcase, din motive rasiale, sora vitregă adoptivă, născută în Asia.

Mai multe planuri de atacuri islamiste au fost, de asemenea, zădărnicite. Poliția locală urmează să organizeze o altă conferință de presă la ora 22:00 (20:00 GMT).


14383 de afisariIauzi
Costi888 [utilizator], Joi, 14 octombrie 2021, 7:51
+13/17
Si pasta. Drept la port arma. In america sunt milioane de arme. Cum se intampla ca niciodata, dar niciodata, atunci cand au loc acele “mass shootings” civili nu riposteaza?? Pt ca aproape nimeni nu umbla cu arma dupa el :)).
Liberalizarea armelor este o prostie.. tu o sa ti tii arma acasa intr un dulap in tip ce toti dezaxatii vor umbla cu arme pe strazi sau prin scoli.
Inca unul care va primi
Milka Man [utilizator], Miercuri, 13 octombrie 2021, 23:33
+8/32
10 ani de cazare de lux gratuita in loc de spanzuratoare in public sau decapitare...Un animal care incalca dreptul la viata al altei persoane, nu mai poate beneficia de dreptul la viata. Dar na, mai sunt multi care cred in Rai si viseaza la cai verzi pe pereti pana devin ei insisi victime...
inca 14 comentarii comenteaza