Scrimera Ana Maria Popescu a declarat că se va programa pentru a se vaccina cu doza booster şi că este îngrijorată de ceea ce se întâmplă în România şi în lume cu pandemia de coronavirus. De asemenea, sportiva a făcut unele precizări și în legătură cu viitorul sportiv.

Ana Maria PopescuFoto: Sergei Bobylev / TASS / Profimedia

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) şi Allianz-Ţiriac Asigurări au semnat, miercuri, un parteneriat prin care Allianz-Ţiriac a devenit asigurătorul oficial al COSR şi al Echipei Olimpice Team Romania, care va participa la toate competiţiile din următorii cinci ani.

Parteneriatul este construit pe două direcţii, asigurarea bunurilor şi a facilităţilor COSR care permit pregătirea pentru competiţii şi sustinerea sportivilor prin asigurări de viaţă şi asigurări medicale în străinătate.

Valoarea totală a sumei asigurate de Allianz-Ţiriac se ridică la peste 120 milioane de lei (24 milioane de euro), informează News.ro.

La acest eveniment a participat şi Ana Maria Popescu.

Vicecampioana olimpică la spadă la JO de la Tokyo a spus că speră ca să nu se anuleze şi ultima competiţie din acest an, etapa de Cupă Mondială de la Tallin.

  • "Urmează (n.r. - să se vaccineze cu a treia doză). Sunt vaccinată cu ambele doze, am împlinit şase luni de curând şi urmează să mă programez pentru doza a treia.
  • Mă sperie ce se întâmplă în România, mă sperie ce se întâmplă în lume, mă sperie că iarăşi mi s-au anulat competiţiile.
  • Trăim o perioadă destul de grea, dar iată că se mai întâmplă şi lucruri bune (n.r. semnarea unui parteneriat între COSR ŞI Allianz Ţiriac) şi consider că ar trebui cu toţii să scoatem în evidenţă şi lucrurile bune care ni se întâmplă zilele acestea, nu doar partea aceea mai întunecată a vremurilor pe care le trăim.
  • Sperăm că va fi organizată, la finalul lunii noiembrie, Cupa Mondială de la Tallin, avem semnale bune momentan, a fost trecută în calendarul oficial.
  • Nu ştim ce se întâmplă până atunci, pentru că aşa am ştiut şi despre Campionatul European până-n ultima secundă, când a fost anulat. Sperăm că vom fi prezenţi la Tallin pentru ultima competiţie a sezonului", a declarat scrimera.

Ea a precizat că nu a luat încă o decizie dacă va mai continua activitatea sportivă după acest sezon.

"Trebuie să recunosc că este din ce în ce mai greu să-ţi găseşti motivaţia să mergi în sala de antrenament, am trecut o dată prin acest episod, numai că atunci ştiam că mă aşteaptă Jocurile Olimpice şi nu-mi permiteam să fac paşi greşiţi.

Dar şi de această dată, după o pauză destul de lungă, simt că m-am recuperat, mi-e dor de scrimă, mi-e dor să-mi măsor forţele cu adversarele mele şi sper să am ocazia în noiembrie să fac acest lucru", a adăugat Ana Maria Popescu.