Un copil de 14 ani, elev la Şcoala gimnazială nr. 1 din municipiul Bistriţa, s-a sinucis după ce ar fi răspuns unei provocări lansate pe o reţea de socializare, potrivit informaţiilor furnizate Agerpres de către inspectoratul şcolar general al judeţului Bistriţa-Năsăud, Aurelia Dan. Băiatul a fost găsit spânzurat în locuinţă.

TikTokFoto: Lehuishi, Dreamstime.com

Tragedia s-a petrecut marţi după-amiază, iar Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) a fost informat miercuri dimineaţă de către conducerea școlii.

"Dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării pe TikTok"

Potrivit Aureliei Dan, elevul de clasa a opta era singur la părinţi şi avea rezultate foarte bune la învăţătură. El era și campion la dans sportiv.

  • "Din păcate, am aflat şi noi în această dimineaţă, cu stupoare.
  • Din ce informaţii avem de la conducerea şcolii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la şcoală.
  • Sunt speculaţii, însă una care se repetă cel mai des - acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă - este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok. (...)", a declarat pentru Agerpres inspectorul şcolar general.

Potrivit acesteia, copilul - care era singur la părinţi - era un elev de 10 și era campion la dans sportiv.

Șefa ISJ Bistrița-Năsăud mai spune că era un copil vesel și că nimic din comportamentul lui nu a indicat că ar avea probleme.

  • "De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective", a mai spus inspectorul şcolar general.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a anunţat că a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Inspectoratul Școlar cere sprijinul Poliției pentru o campanie privind pericolele din online

Inspectoratul Școlar a cerut sprijinul Poliţiei pentru a începe de urgenţă o campanie de conştientizare în rândul elevilor şi al părinţilor, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.

  • "La nivelul instituţiei am solicitat imediat Biroului de siguranţă şcolară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean ca în cel mai scurt timp să demarăm o campanie de conştientizare, obligatoriu, în rândul elevilor şi părinţilor.
  • Începând de luni, vom avea un material specific de conştientizare, chiar şi un clip scurt, de sensibilizare, pe canalul acesta de TikTok, deci să venim cu o variantă la acest mediu online, de atragere a atenţiei şi cumva de conştientizare a pericolelor care pot să aibă loc", a mai precizat Aurelia Dan.