Manchester United are ocazia să vopsească în culori optimiste perioada sumbră din campionat cu o victorie sâmbătă la puțin după prânz, de la ora 14:30, contra celor de la Everton.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

Investițiile făcute în vară, concretizate în achiziții cu nume, când au venit Varane, Sancho și Ronaldo, obligă formația de pe „Old Trafford” să tragă la titlu, nu doar să arbitreze de pe margine lupta, ca în ultimele ediții.

Întors la Manchester, Cristiano Ronaldo și-a intrat în rolul de lider, pe alocuri cu apucături de dictator.

Își face datoria cu prisosință de marcator pe teren, dar domină și dincolo de vestiar. E șef inclusiv la bucătărie.

Se spune că meniul impus de portughez la echipă i-a scos din sărite pe unii colegi. Tocana de cod și caracatița au intrat cu forța în farfuriile „diavolilor”, la solicitarea lui Ronaldo, iar asta i-ar fi șubrezit popularitatea.

Norvegianul Ole Gunnar Solskjaer a dirijat bine situația în stagiunea trecută, dar are dificultăți în a controla grupul acum.

A pierdut cu Young Boys Berna și se părea că este doar un accident. Apoi, au urmat două sincope în Insulă, Cupă și campionat, plus succesul tremurat de la mijlocul săptămânii.

Manchester a evoluat miercuri în Liga Campionilor și era cât pe ce să iesă șifonată.

Villarreal, care i-a suflat Liga Europa stagiunea trecută, a condus-o cu 1-0, dar Ronaldo a făcut restul, marcând golul victoriei, de 2-1, în prelungiri. Un nou meci fără victorie l-ar fi pus în discuție pe tehnicianul nordic.

CR7 (36 de ani), titular la Manchester United în partida din grupe cu Villarreal, a ajuns la 178 de apariții în Champions League.

Lider all-time de prezențe în cea mai importantă competiție intercluburi din lume. Și, pe deasupra, decisiv pentru trupa lui Ole Gunnar Solskjaer.

Ronaldo tocmai l-a depășit, ca număr de prezențe, pe fostul portar legendar al lui Real Madrid, Iker Casillas (177). Leo Messi completează podiumul, cu 151.

Everton nu este setată pentru mare performanță în acest sezon, deși rezultatele sunt peste așteptări.

Vrea doar să supraviețuiască, cel mult să prindă un loc de Europa League sau de Conference League.

Asta nu înseamnă că echipa n-are potențial de a produce surprize. Iar granzii Angliei sunt mereu în gardă, când dau peste „caramele”.

Calvert-Lewin, Coleman, Delph, Gbamin, Gomes și Richarlison lipsesc motivat, din varii motive, de la Everton, ușurând misiunea rivalilor.

Managerul Rafa Benitez este omul unui singur mare trofeu, Liga Campionilor cu Liverpool, după finala istorică jucată cu AC Milan.

De atunci, au urmat rezultate neconcludente, la echipe medii, în ultimele sezoane, Newcastle și Dalian fiind ultimele. Când a fost chemat de cluburile mari, Benitez a eșuat la Inter Milano, Chelsea Londra și la Real Madrid.

Ambele echipe care se vor duela pe „Old Trafford” au câte 13 puncte, după 6 etape scurse în Premier League, și sunt vecine de clasament, înaintea rundei. United se află pe 4, iar Everton este pe 5. Liderul Liverpool are 14 puncte.

United se va prezenta ceva mai obosită la ora jocului. Everton poate forța după pauză, când echipele vor fi mai „lungi”, iar spațiile din apărare - suficent de mari.

La Fortuna, pariul că a doua repriză va avea mai multe goluri decât prima repriză are cota 2.09, iar pariul că ambele vor marca are cota 1,92, tot la Fortuna.