Preşedintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloş, menţine afirmaţiile privind revenirea partidului în coaliţia de guvernare cu condiţia ca Executivul să nu fie condus de către Florin Cîţu. El susţine că, înainte de a avea noi discuţii cu PNL, USR PLUS va aştepta rezultatul moţiunii de cenzură, potrivit News.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mâine vom alege Biroul Naţional. Astfel de decizii (precum prevenirea la guvernare - n.r.) trebuie discutate în Biroul Naţional, aşa cum am făcut-o şi până acum, dacă va fi nevoie, pentru decizii importante vom merge şi în Comitetul Politic. Nu o să vă spun astăzi mai multe decât ceea ce ştiţi. Ştiţi care a fost poziţia USR PLUS până acuma, nu cred că această poziţie se va schimba. Putem intra într-un guvern de coaliţie cu PNL şi cu UDMR dacă avem un premier cu care putem lucra şi în niciun caz acel premier nu poate să fie Florin Cîţu”, a afirmat Dacian Cioloş, vineri seară, după anunţul privind alegerea sa ca preşedinte al USR PLUS.

Cioloş a subliniat că USR va susţine moţiunea de cenzură de marţi, iar după rezultatul acesteia consideră că se va "discuta în alte condiţii".

"După ce vom vedea rezultatul, cred că vom putea discuta în alte condiţii şi vom vedea şi ceea ce îşi doreşte PNL, pentru că deocamdată nu e clar ce îşi doreşte PNL-ul. (...) Nu am ce discuţie să am astăzi-mâine. Mâine, în Congres vom valida acest rezultat şi vom vedea decizia Congresului, tot mâine vom alege noul Birou Naţional şi, după ce avem o primă discuţie în Biroul Naţional, avem ce să discutăm. Dar în primul rând vom aştepta rezultatul moţiunii de cenzură pentru că nu prea avem ce să discutăm până când nu ştim rezultatul moţiunii de cenzură”, a adăugat preşedintele ales al USR PLUS.