O rudă a lui Nicolae al II-lea, ultimul țar al Rusiei, s-a căsătorit vineri în Sankt Petersburg în cadrul unei ceremonii somptuoase, evenimentul marcând prima nuntă regală din această țară după revoluția care a răsturnat monarhia în urmă cu peste un secol, relatează The Moscow Times.

George Mihailovici Romanov si Rebecca BetariniFoto: Mike Kireev / Shutterstock Editorial / Profimedia Images

Marele Duce George Mihailovici Romanov s-a căsătorit cu Rebecca Virginia Bettarini, logodnica sa italiană, în fața a zeci de reprezentanți ai familiilor regale europene și a altor sute de invitați din străinătate.

Cei doi afirmă că au ales să se căsătorească în Sankt Petersburg deoarece acesta a fost primul oraș din Rusia pe care l-au vizitat după căderea Uniunii Sovietice, mirele adăugând că fosta capitală imperială a țării este un simbol pentru „istoria Rusiei” și „istoria Casei Romanov”.

Ceremonia ortodoxă a fost una somptuoasă, incluzând verighete incrustate cu ouă Fabergé, vin sicilian și mâncare furnizată de magnatul Evgheni Prigojin, mai cunoscut sub porecla de „bucătarul lui Putin”.

Bettarini, în vârstă de 39 de ani, a pășit înspre altar într-o rochie albă de satin a creatoarei de modă Reem Acra care a îmbrăcat personalități ca Beyoncé, Madonna, Angelina Jolie și Melania Trump.

Mireasa a purtat o tiară creată de Chaumet, bijutierul oficial al împărătesei franceze Joséphine și al lui Napoleon.

Printre cei 1.500 de invitați s-au numărat în jur de 50 de membri ai familiilor regale din Europa, inclusiv ale Belgiei, Bulgariei, Spaniei și Italiei.

Ceremonia a durat aproximativ două ore, doar o treime din participanți fiind invitați la recepția organizată la Muzeul Etnografic al Rusiei, un loc ales simbolic deoarece a fost fondat de țarul Nicolae al II-lea.

Cine este George Mihailovici Romanov

George Romanov, în vârstă de 40 de ani, este o rudă a țarului Nicolae al II-lea, executat de către bolșevici împreună cu familia sa în iulie 1918 într-o pivniță din orașul Ekaterinburg.

Romanov s-a născut în Madrid ca singur fiu al Marii Ducese Maria Vladimirovna, moștenitoarea autoproclamată a tronului imperial rusesc, și a prințului Franz Wilhelm de Hohenzollern.

Acesta și-a petrecut majoritatea vieții în Spania și Franța înainte de a vizita Rusia în 1992 alături de bunicul său, Marele Duce Vladimir Kirillovici, o călătorie despre care a relatat că i-a stârnit emoții puternice.

Mama sa este nepoata Marelui Duce Kirill Vladimirovici, un văr primar al țarului Nicolae al II-lea, care a fugit din Rusia în timpul Revoluției Bolșevice și s-a declarat împărat din exil.

Bettarini este fiica ambasadorului Italiei în Belgia și a lucrat ca scriitoare și lobbyistă, fiind în prezent director al Fundației Imperiale a Rusiei.

Conform tradiției rusești, Bettarini s-a convertit la religia ortodoxă anul trecut sub numele de Victoria Romanovna.