Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că nu a intervenit la Congresul PNL de la Romexpo pentru a fi respectate regulile de distanțare, în contextul pandemiei, pentru că el nu era acolo nici în calitate de organizator, nici de ministru de Interne, ci în calitate de delegat. La rândul său, premierul Cîțu pasează responsabilitatea la Ludovic Orban: Aveam un președinte de partid.

cozi la cabinele de vot la Congresul PNLFoto: Hotnews

PNL a fost amendat cu 10.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire şi combatere a pandemiei la Congresul care a avut loc sâmbătă la Romexpo. Anunțul a fost făcut de șeful Poliției Capitalei, Bogdan Berechet, în şedinţa de marţi a Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor.

La începutul ședinței conducerii PNL, Lucian Bode a vorbit și el despre amenda dată PNL, spunând că nu a fost respectată distanța în momentul votului și că în sală scaunele erau așezate la o distanță de 3 metri.

  • "Eu nu am fost acolo nici organizator, nici ministru de Interne. Acolo am fost delegat. Responsabilitatea revine organizatorului. Ce ar fi trebuit să fac?", a răspuns Lucian Bode.

Premierul Florin Cîțu a intervenit și el, spunându-le jurnaliștilor că trebuie întrebat organizatorul:

  • "Astăzi, da, sunt preşedintele partidului, însă organizatorii au făcut ce a fost înaintea mea şi aveam un preşedinte al partidului. Puteţi să mergeţi acolo să întrebaţi".

El a mai spus că PNL va plăti amenda de 10.000 de lei, precum şi altele, dacă vor mai fi.

Jurnaliștii i-au atras atenția că nu au fost respectate măsurile anti-COVID pe toată durata Congresului PNL, întrebându-l de ce nu a intervenit să le ceară colegilor săi să respecte regulile.

În plină explozie a numărului de cazuri de COVID-19, cozi uriașe, cu oameni stând umăr la umăr, s-au format la cabinele de vot de la Romexpo, unde liberalii și-au ales sâmbătă președintele partidului pentru următorii 4 ani.

Întrebat atunci de jurnaliști despre îmbulzeala creată, premierul Florin Cîțu a susținut că "s-au respectat toate regulile și au fost condiții de siguranță".

  • "Da, s-a organizat bine, în condiţii de securitate, toţi au avut mască... Totul este ok.
  • Specialiştii vor spune dacă s-a respectat distanţarea. Eu vă spun că a fost organizat bine. Toţi au mască, toţi păstrează condiţiile de securitate.
  • Totul este ok. Organizatorii vă vor spune cum au organizat acest congres, eu vă spun că astăzi a fost organizat bine", a declarat Florin Cîţu, după ce şi-a exprimat votul la Congresul PNL.