Dacian Cioloș: Am vrut să mă înscriu în USR în 2017, dar Nicușor Dan mi-a spus că sunt un pește prea greu de înghițit - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2484vineri 22 oct 2021

Dacian Cioloș: Am vrut să mă înscriu în USR în 2017, dar Nicușor Dan mi-a spus că sunt un pește prea greu de înghițit

de G.S. Duminică, 26 septembrie 2021, 11:26
- a A+
Imagine
Dacian Cioloș a afirmat că în urmă cu patru ani a vrut să se înscrie în USR, dar Nicușor Dan i-a spus că este "un pește prea greu de înghițit" pentru formațiunea pe care o conducea la acea dată.


Cioloș a făcut declarația într-o discuție video online, pe Facebook , cu Irineu Dărău, unul dintre cei trei candidați la conducerea USR PLUS.

"Eu am avut o intenție foarte serioasă de a mă înscrie în USR, în 2017. Și am avut atunci discuția cu Nicușor Dan, care era președintele partidului și care mi-a spus explicit că eu sunt un pește prea greu de înghițit de USR la momentul respectiv și că e mai bine să nu mă înscriu, să vedem mai târziu ce se întâmplă", a spus Cioloș, cel care în 2018 a înființat PLUS, formațiune ce a decis în 2020 să fuzioneze cu USR.

"Aveam, pe de altă parte, mulți prieteni în USR care insistau să mă duc să mă înscriu în partid. Când președintele partidului spune treaba asta. sigur că te gândești de două ori, nu forțezi. N-am vrut să forțez lucruri atunci când știu că pot provoca pagube", a adăugat Cioloș.

Dacian Cioloş a obţinut cele mai multe voturi în cursa pentru alegerrea preşedintelui USR PLUS, însă va intra în turul al doilea cu Dan Barna, pentru că nu a întrunit 50% +1 din voturile valabil exprimate.

"Astăzi, 23 septembrie, s-a încheiat primul tur al scrutinului intern pentru alegerea preşedintelui USR PLUS: au votat 32.815 (74,4%) din totalul de 44.114 electori. Rezultatele exprimate sunt următoarele: Dacian Cioloş: 15.111 (46,0%); Dan Barna: 14.404 (43,9%); Irineu Darău: 3.300 (10,1%)", arată un comunicat de presă al formaţiunii, transmis joi.


4348 de afisariPlatforma România 100
of of [utilizator], Duminică, 26 septembrie 2021, 12:34
+4/18
Vă dați seama că nu se înscria ca simplu membru - de altfel, Nicușor Dan l-a invitat să facă asta, să se înscrie și să-și construiască o carieră în partid etc. (google) NU, dl Cioloș viza direct o poziție de conducere (nu postul dlui Nicușor Dan, dar pe acolo, vice sau ceva) și,mai important !, voia ca partidul USR, pe care toată lumea îl acuza atunci de lipsă de doctrină și de ideologie, să adopte programul România 100 făcut de Cioloș și de apropiații lui. Adică USR să devină practic partidul din viziunea lui Cioloș, prin adoptarea programului acestuia... Numai că ND avea și el viziunea lui (pe bună dreptate). Cioloș crease platforma civică România 100 în toamna lui 2016, cam pe când ND se străduia să înființeze filiale USR prin țară ca să candideze la parlamentare. Genul de platformă civică ce se transformă în partid -- din păcate pentru ei, pe același filon civic se crease deja USR. Era clar pt toată lumea că nu eloc de două partide „civice”, unul trebuia să-l înglobeze pe celălalt. Ceea ce până la urmă s-a întâmplat în 2021. PS Articol din octombrie 2016: https://www.zf.ro/politica/dacian-ciolos-a-intrat-in-arena-ce-inseamna-platforma-romania-100-15821240
BS, mult, mult BS
RazC [utilizator], Duminică, 26 septembrie 2021, 13:06
+3/21
Ciolos a uitat ca in 2016 a dat teapa PNL care l-a sustinut sa fie premier ca sa isi faca propria miscare, ca apoi cand nu a strans momentum sa se indrepte spre USR. Nicusor l-a invitat in partid ca simplu membru, ceea ce e normal intr-un partid democratic unde liderii trebuie alesi. Ciolos a refuzat si s-a simtit jignit. Deci unde e ca nu a vrut?

Vad ca si Ciolos si Barna au aceeasi atitudine de politruci. Singura lor diferenta fata de PNL e ca nu fura pe fata, de restul nici nu mai zic.

Iar votam raul cel mai mic.
inca 11 comentarii comenteaza