Forțele israeliene au ucis cel puțin patru palestinieni în timpul unor raiduri efectuate duminică în Cisiordania, potrivit ministerului palestinian al sănătății, citat de Reuters.

Soldati din unitatea de elita israeliana DuvdevanFoto: ABBAS MOMANI / AFP / Profimedia

Armata israeliană nu a comentat încă evenimentele de duminică dimineață. Ministerul israelian al sănătății nu a spus cine sunt cei patru bărbați uciși.

Ziarele israeliene spun că aceștia erau membri ai unor grupări militante și au fost uciși în confruntări armate cu forțele de securitate israeliene în mai multe locuri.

Potrivit Israel Times, a fost vorba de un raid pe scară largă contra unei celule teroriste Hamas ce plănuia atacuri iminente.

Schimburile de focuri ar fi avut loc, scrie ziarul citat, în cel puțin patru localități din Cisiordania, în înaintea răsăritului, raidurile fiind făcute cu scopul capturării membrilor celulei Hamas.

Raidul a fost desfășurat, în principal, de unitatea de elită antiteroristă Duvdevan, ajutată de poliția și poliția de frontieră israeliană, plus serviciul de secutitate Shin Bet.

Premierul Naftali Bennett a declarat că celula Hamas plănuia atacuri teroriste iminente.

Oficialii israelieni psun de multă vreme că sunt îngrijorați că Hamas, care controlează Fâșia Gaza, vrea să se întărească în Cisiordania și să conteste Autoritatea Palestiniană, sprijinită de țări occidentale.