Alegerile din PNL au continuat duminică la Romexpo, pentru desemnarea prim-vicepreședinților, a vicepreședinților și a secretarului general. Liberalii decid echipa cu care Florin Cîțu - ales sâmbătă președinte al PNL - va conduce partidul în următorii 4 ani. Pentru funcțiile de prim-vicepreședinte au fost propuși de către noul lider al PNL Iulian Dumitrescu, Gheorghe Flutur, Lucian Bode și Rareș Bogdan. O parte dintre liberalii din echipa lui Orban care candidau pentru funcții de conducere și-au anunțat duminică retragerea candidaturilor.

Cei mai mulți din apropiații fostului lider al PNL Ludovic Orban au anunțat, la Consiliul Naţional, că își retrag candidaturile pentru funcţii în Biroul Executiv. Printre ei, se numără: Virgil Guran, Vlad Nistor, Luminița Barcari, Răducu Filipescu, Adrian Oros, Laurenţiu Leoreanu, Ioan Turc.

HotNews.ro transmite livetext principalele declarații

13.03 Au început să se formeze cozi la cabinele de vot

12.48 Violeta Alexandru, din echipa lui Orban, candidează pentru un post de vicepreședinte, având-o contracandidat pe Alina Gorghiu:
12.41 Începe procedura de vot. Erau prevăzute două proceduri de vot, însă acestea au fost comasate, după ce mare parte din echipa lui Orban și-a retras candidaturile

12.13 Ionel Dancă, candidat pentru o funcție de vicepreședinte din echipa lui Orban, anunță că nu își retrage candidatura:

11.42: Robert Sighiartău, actualul secretar general, candidat pentru funcția de vicepreședinte:
11.32 Adrian Veștea, candidat pentru funcția de prim-vicepreședinte din echipa lui Orban:
11.20 Rareș Bogdan:

11.11 Virgil Guran, cel care l-a sprijinit pe Orban la șefia PNL, și-a anunțat retragerea candidaturii pentru postul de prim-vicepreședinte:
Nu este singurul liberal din echipa lui Orban care își retrage candidatura, după ce Ludovic Orban a pierdut șefia PNL.

11.10 Dan Vîlceanu, candidat pentru postul de secretar general:
10.42 Florin Cîțu prezintă echipa propusă de el pentru conducerea partidului:
Consiliul Național al PNL a început la Romexpo, iar noul președinte al PNL a anunțat că şi-au înregistrat prezenţa 1.200 de liberali.

Vor fi aleşi secretarul general, cei patru prim-vicepreşedinţi pe domenii - relaţia cu mediul de afaceri şi societatea civilă, strategii politice, politici publice şi comunicare şi relaţii internaţionale, cei 17 vicepreşedinţii pe domenii, membrii Biroului Executiv, membrii Curţii de Arbitraj şi ai Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori, trezorierul şi cei 8 vicepreşedinţi regionali.

Pentru funcția de secretar general candidează Dan Vîlceanu, prezentat de Florin Cîțu drept "un om alături de care am discutat mult despre politica PNL și a demonstrat de fiecare dată că ne putem baza pe el".

Lista propusă de Florin Cîțu pentru conducerea PNL:

Vicepreşedinţi politici

Vicepreşedinţii pe regiuni

În acest moment, secretarul general al PNL este Robert Sighiartău, iar cei patru prim-vicepreşedinţi sunt: Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Mircea Hava şi Raluca Turcan. În urmă cu patru ani, toţi prim-vicepreşedinţii, precum şi majoritatea covârşitoare a vicepreşedinţilor şi membrilor BEx au fost aleși din echipa lui Ludovic Orban.

Florin Cîţu a câştigat sâmbătă mandatul de preşedinte al Partidului Naţional Liberal cu 2.878 de voturi, în timp ce Ludovic Orban a adunat 1.898 de voturi. De asemenea, Daniel Buda a fost ales preşedinte al Curţii de Arbitraj, iar Mihai Barbu - preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori.

Propunerile lui Ludovic Orban:

Fostul lider al PNL Ludovic Orban nu a propus un nume pentru funcția de secretar general și a nominalizat doar trei oameni pentru cele patru funcții de prim-vicepreședinți: Virgil Guran, Adrian Veștea și Vlad Nistor. Pentru vicepreședinți pe regiuni: Ionuț Ștefan - Sud-Est, Sorin Năcuță - Nord-Est, Marian Irinei - Sud-Vest, Adrian Oros - Nord - Vest și Constantin Șovăială - Centru. O mare parte dintre ei și-au retras însă candidaturile duminică, după ce Orban a pierdut șefia PNL.