Florin Cîţu cheamă USR-PLUS la masa discuţiilor atunci când "vor scăpa de AUR şi PSD" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2560marţi 26 oct 2021

Florin Cîţu cheamă USR-PLUS la masa discuţiilor atunci când "vor scăpa de AUR şi PSD"

de Redactia Sâmbătă, 25 septembrie 2021, 19:29
- a A+
Imagine
Florin Cîţu, ales sâmbătă președinte al PNL, cheamă USR-PLUS la masa discuţiilor, însă după ce încetează colaborarea cu AUR şi PSD pentru susținerea unei moţiuni de cenzură. El susține că sunt şanse mici să existe o variantă a unui guvern minoritar susţinut de social-democraţi.
  • "Orice negociere viitoare poate avea loc doar atunci când cei de la USR PLUS se vor aşeza la masă. Şi se vor aşeza la masă când vor scăpa de AUR şi PSD. Nu ne băgăm în alegerile altor partide, avem opţiunea de premier. Vom vedea pe cine vor alege preşedinte la USR-PLUS", a afirmat Florin Cîţu, după Congresul PNL de sâmbătă, conform News.ro.
Întrebat ce şanse ar avea varianta unui guvern minoritar PNL - UDMR susţinut de PSD, Cîţu a răspuns: "Şanse foarte mici. Cele mai mari şanse o are coaliţia de guvernare PNL – USR PLUS – UDMR şi minorităţile. Abordarea e aceeaşi ca întotdeauna, atâta timp cât ne vom face treaba în Guvern şi vom înţelege că nu sunt trei guverne, lucrurile vor merge bine".


Şeful Guvernului a mai spus că "deocamdată nu se pune problema" negocierii portofoliilor.

Întrebat ce nume va propune pentru portofoliile care au aparţinut USR PLUS, Florin Cîţu a răspuns: "Veţi vedea atunci. Nu am numele pentru niciun minister în acest moment. În acest moment consider că cei de la USR PLUS au prima şansă să îşi recapete ministerele".

"Eu pot să îi sun oricând, dar cred că până când va veni Congresul lor nu vor să negocieze ei", a adăugat Cîţu, întrebat când îi va suna pe cei de la USR PLUS pentru a îi invita la masa negocierilor.


2579 de afisaricatule
sucaa [utilizator], Sâmbătă, 25 septembrie 2021, 19:54
+25/31
zau ca esti aerian ca sa nu spun altceva... USR daca va reveni la guvernare cu tine stiu ca nu mai prind 5%.
USR-ul nu are electoratul pnl care inghite chiar si o guvernare cu psd. Electoratul USR, ala de 10-15% este cel pe care tu nu-l vei avea in veci. Pentru acel electorat, conteaza extraordinar cuvantul dat. In momentul cand tu te pisi pe orice orice promisiune, l-ai pierdut.
Si cei de la USR stiu asta.
Drept urmare, un guvern PNL-USR-UDMR cu tine prim ministru nu va exista. Sau daca va exista, USR nu mai intra in parlament.
Tu ce crezi ca or sa aleaga cei de la USR indiferent care din cei doi castiga presedentia?
Eu sunt votant USR+, daca vor intra la guvernare cu tine premier, jur ca o sa votez orice alt partid care nu este USR sau PNL. Punct!
Nu exista negociere aici. Altfel, ramanem in mocirla de politica in care ne balacim de 30 de ani.
"Eu pot să îi sun oricând, ..." În 2025
vax_XXL [utilizator], Sâmbătă, 25 septembrie 2021, 19:41
+22/28
ar fi cel mai bine ca să-i rogi să te facă ministru la Finanțe în guvernul lor!
Până atunci, distrează-te cu UDMR și PSD, fă ce știi tu cel mai bine - distruge PNL și pune țara pe butuci!
inca 10 comentarii comenteaza