Moody's a ridicat ratingul Ungariei, o lovitură de imagine pentru Viktor Orban, care se pregătește de alegeri - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2560marţi 26 oct 2021

Moody's a ridicat ratingul Ungariei, o lovitură de imagine pentru Viktor Orban, care se pregătește de alegeri

de G.S. Sâmbătă, 25 septembrie 2021, 11:37
- a A+
Imagine
Agenția Moody's a ridicat ratingul de credit suveran al Ungariei la Baa2 de la Baa3, pe fondul revenirii puternice a economiei după pandemie, anunțul fiind un avantaj pentru premierul Viktor Orban care se pregătește pentru alegerile de la începutul anului viitor, transmite Reuters.


Orban, ce mai longeviv conducător al țării de după regimul comunist, urmează să se confrunte cu cele mai echilibrate alegeri din ultimul deceniu.

Pentru a se pregăti de scrutin, Orban a direcționat spre alegători numeroase ajutoare, inclusiv returnări de taxe pentru familii în valoare totală de 2 miliarde de dolari, scutiri de impozite pentru tinerii angajați, subvenții pentru renovarea caselor și plăți suplimentare pentru pensionari.

Liderul naționalist a ridicat și nivelul campaniei anti-imigrație după ce talibanii au preluat puterea în Afganistan și a devenit tot mai radical în ceea ce el spune că este o protejare a valorilor creștine în fața liberalismului occidental.

Viktor Orban a spus că revenirea economică permite cheltuielile suplimetare, în ciuda apelurilor venite de la banca centrală, care cere reducerea mai rapidă a deficitului bugetar.

Potrivit Moody's, recuperarea economică și prognoza pe termen mediu, pentru următorii ani, va "sprijini consolidarea fiscală și povara datoriei guvernamentale".

"În ansamblu, Moody's se așteaptă doar la daune limitate (in Ungaria) din cauza pandemiei de coronavirus", se spune în comunicatul agenției de rating.

Potrivit ministrului de finanțe Mihaly Varga, economia va crește cu 7-7,5% anul acesta.

Revenirea economică a accelerat începând cu trimestrul al doilea al acestui an, ajutată de stimulii fiscali și monetari, care au dus la creșterea împrumuturilor pentru companii și gospodării.


3212 afisariom de cuvant
ic.ram1945 [utilizator], Sâmbătă, 25 septembrie 2021, 15:12
+5/7
Chiar daca foarte multi il ataca, Orban Viktor a facut foarte mult pentru poporul sau, si in esenta, ce promite si face, si inca nici nu pitin!
Și totusi
Koczka [utilizator], Sâmbătă, 25 septembrie 2021, 17:01
-3/5
E penibil sa vezi pensionari saraci cum mănâncă în magazinele alimentare mai mici, fără telepaza, produse dosite după rafturi și își numără când trec pe la casa monedele de 100, 200, 500 Ft prin portofelele ticsite de resturi de ambalaje dosite după consumul continutului.
Singurele produse achitate corect la casa sunt cornulețele de lapte de 65 Ft ( aprox. 35 bani ).
Perspectiva e însă mai buna pentru că se vad multe șantiere ( metrou, renovarî imobile, monumente, hale industriale ) și prețurile la energie nu vor crește datorită unor aranjamente cu Rusia.
comenteaza