Liderul PNL, Ludovic Orban, a ajuns primul sâmbătă dimineață, la Romexpo, unde de la ora 11.00 va începe Congresul PNL. El a spus că are încredere că vor fi respectate toate procedurile astfel încât să fie asigurat secretul absolut al votului.

Orban a ajuns primul la Romexpo, la Congresul RomexpoFoto: Hotnews
  • “Ca preşedinte al partidului nu am avut posibilitatea să intervin, avem o comisie de organizare a congresului şi, de asemenea, avem o comisie de numărare şi validare a votului care este formată cu reprezentarea paritară şi care va fi condusă de preşedintele Comisiei de Organizare, domnul Stolojan.
  • Am încredere că vor fi respectate toate procedurile de vot astfel încât să fie asigurat secretul absolut al votului”, a spus liderul PNL, întrebat dacă există un mecanism de verificare a votului la congres.

Despre prezența preşedintelui Klaus Iohannis la congres, Orban a spus că acesta este binevenit: “Este binevenit preşedintele. Preşedintele este partener al PNL şi nu este primul eveniment la care participă”.

Orban s-a așezat apoi la masă alături de susținători. De altfel, grătarele sfârâie la terasele din fața Romexpo, unde s-au așezat la mese mare parte dintre delegații PNL sosiți deja la congres.

Vineri seară, înaintea Congresului PNL, Ludovic Orban a postat un mesaj pe Facebook:

  • ”Vă îndemn să cumpăniţi bine asupra deciziei pe care o veţi lua la Congres! În mâinile fiecăruia dintre dumneavoastră stau soarta şi viitorul partidului nostru şi al României. Doar voi, membrii Partidului Naţional Liberal, aveţi puterea de a hotărî, fără niciun fel de constrângere sau intimidare! Să ne vedem sănătoşi!”, le-a transmis Orban celor 5.000 de delegaţi aşteptaţi la Congres.