Barcelona nu mai sperie pe nimeni, iar jocul echipei lui Ronald Koeman este unul cenușiu. Catalanii au remizat cu Cadiz în deplasare, iar criza se tot adâncește la gruparea de pe Camp Nou. Într-unul dintre cele mai grele momente din istoria recentă a formației, Gerard Pique a ieșit cu un mesaj clar.

Gerard PiqueFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Gerard Pique: Eu nu port tricoul Barcelonei pentru a termina pe 2 sau 3

După remiza albă cu Cadiz, Gerard Pique a oferit o declarație motivațională, unul dintre căpitanii Barcelonei îndemnând, printre altele, la unitate.

"Eu nu îmbrac tricoul Barcelonei pentru a termina pe locul 2 sau locul 3, vreau să mă lupt pentru locul unu. Chiar dacă avem un început slab de sezon, avem nevoie ca fanii să fie lângă noi, aproape. Echipa are dorință de victorie, trebuie să trecem peste acest moment greu.

Noi nu vrem să alegem o tabără, luptăm alături de președinte și de antrenor.

Nu putem controla zgomotul din jurul echipei, trebuie doar să-l ignorăm. Putem să ne plângem în continuare sau să ne ridicăm de la pământ.

Nu știu cine stabilește calendarul, acum vom juca un nou meci în mai puțin de 72 de ore" - Gerard Pique, citat de Marca.

Cu datorii de sute de milioane de euro, Barcelona nu i-a mai putut păstra în această vară pe Lionel Messi și Antoine Griezmann, gruparea blau-grana rămânând fără un lider veritabil.

În următorul meci din LaLiga, Barcelona va juca pe Camp Nou contra celor de la Levante, duminică, 26 septembrie, de la ora 17:15.

După disputarea a cinci meciuri din actualul sezon al LaLiga, Barcelona se află pe locul 7, cu 9 puncte acumulate. Liderul Real Madrid are 16 puncte (galacticii au și un meci în plus jucat).