Naționala de volei feminin U18 a României și-a asigurat al doilea loc în grupa C după a treia victorie, în fața Thailandei (3-2). Româncele vor merge astfel în optimile Campionatul Mondial de volei feminin Under-18 de la Durango (Mexic).

Nationala de volei U18 a RomanieiFoto: Captura Facebook

Tricolorele au reuşit a treia victorie în grupă, după cele cu Puerto Rico (3-0) şi Nigeria (3-0, la ''masa verde''), şi nu mai poate pierde locul secund.

România a fost condusă cu 2-1 la seturi, dar a reuşit să egaleze şi a obţinut victoria în tiebreak, cu 15-10. Meciul s-a terminat 3-2 (25-15, 23-25, 22-25, 25-19, 15-10) pentru tinerele românce.

Cele mai bune jucătoare ale echipei antrenate de Marius Macarie au fost Denisa Ştefania Cheluţă, cu 21 de puncte, Lidia Paula Partnoi (19), Teodora Elena Iancu (17) şi Andra Dariana Badiu Savu (15).

''Ne-am dorit foarte mult victoria, am jucat bine în primul set, dar Thailanda a avut o apărare bună şi ne-a fost greu să ne adaptăm. Echipa mea a reuşit să se concentreze mai mult în ciuda evoluţiei bune a Thailandei'', a declarat Cheluţă după meci.

Sonsurat Ampha a reuşit 22 de puncte pentru Thailanda, iar Sinpho Donphon a contribuit cu 20.

În clasament, pe primul loc se află echipa SUA, campioana mondială en titre, cu 4 victorii (12 puncte), urmată de România, 3 victorii (8 puncte), Thailanda, o victorie (4 p), Porto Rico, o victorie (3 p). Nigeria nu s-a prezentat la competiţie şi pierde toate meciurile la ''masa verde''. Primele patru clasate din fiecare grupă se califică în optimile de finală, conform Agerpres.