Luni s-au întâlnit în etapa a IX-a din Liga 1 la fotbal, iar joi, de la ora 21:30, se duelează în 16-imile de finală ale Cupei României. Astfel, Craiovei i se oferă, în decurs de câteva zile, posibilitatea dulce a revanșei contra CFR-ului.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

*Meciul CS U Craiova vs CFR Cluj va fi LiveScore pe HotNews.ro și în direct pe Digisport, Telekom Sport și LookTV.

Dan Petrescu a pronosticat luni seară, după victoria cu 1-0 contra oltenilor, că meciul din Cupă va fi cu totul altceva, mai ales că se va disputa în Bănie, pe arena „Ion Oblemenco”.

Din acest motiv, CS Universitatea Craiova are, în viziunea tehnicianului, statut de favorită.

Replica oltenilor a venit prompt. „La Dan Petrescu, toate adversarele CFR-ului sunt mai puternice”, l-a ironizat fostul internațional Sorin Cârțu, președintele oltenilor, pe plângăciosul antrenor al campioanei.

Universitatea este o specialistă a Cupei. Este deținătoarea trofeului, postură din care, la startul sezonului, a abordat Supercupa, câștigată în dauna CFR-ului antrenat la vremea respectivă de Marius Șumudică.

„Este un trofeu pe care ni-l dorim”, a continuat Cârțu. Presiunea crește în curtea Craiovei, unde Laurențiu Reghecampf nu leagă victoriile. Totuși, fostul fundaș dreapta are creditul conducerii, care nu riscă să schimbe antrenorul pentru a doua oară într-un singur sezon.

Ambii antrenori au anunțat schimbări în echipa standard. Dan Petrescu este adeptul alinierii unei echipei în întrecerile interne și o alta în cupele europene. Își permite, având dubluri pe posturi. Craiova n-are însă un lot atât de variat, iar eliminarea din Europa a scutit-o de a fi nevoită să facă astfel de alegeri.

La Betfait, victoria Craiovei la penalty-uri, cum s-a întâmplat în Supercupă, pe 10 iulie, pe Arena Națională, are cota 9,75.