Dinamo Kiev a pierdut categoric (scor 3-0) meciul din Supercupa Ucrainei contra celor de la Șahtior Donețk. La finalul partidei, Mircea Lucescu i-a criticat pe cei din staff-ul rivalilor.

Mircea LucescuFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Concret, Mircea Lucescu i-a acuzat pe cei de la Șahtior Donețk de lipsă de respect, antrenorul român fiind nemulțumit de comportamentul avut de adversari de-a lungul meciului de miercuri seara.

Mircea Lucescu, nemulțumit de comportamentul adversarilor de la Șahtior

"Nu mi-a plăcut atmosfera agresivă de la acest joc. Nu mi-au plăcut manifestările de pe teren ale reprezentanţilor staff-ului echipei Şahtior. Nu mi-a plăcut agresivitatea din partea băncii adversarului nostru.

Ei fugeau constant de acolo şi strigau ceva în direcţia noastră. Mi se pare că aceasta este o lipsă de respect faţă de echipa noastră, de antrenori, de jucători.

Nu am mai spus aşa ceva înainte, dar când suntem atacaţi, trebuie să răspundem. Astăzi nu a existat un joc corect din partea băncii adverse. Cred că nu putem crea o asemenea agresiune în meciul celor mai bune echipe din ţară. Felicitări celor de la Şahtior pentru victorie, au câştigat meritat astăzi.

O echipă bună cu jucători buni şi cred că nu aveau nevoie să creeze o astfel de atmosferă. Sper că acest lucru nu se va mai întâmpla" - Mircea Lucescu, potrivit championat.com, conform News.ro.

Dinamo vs Șahtior, un meci care nu ar fi trebuit să aibă loc

Criticile lui Mircea Lucescu au continuat, tehnicianul precizând că acest meci nu ar fi trebuit să aibă loc, ținând cont de faptul că Dinamo Kiev este campioana en-titre și câștigătoarea Cupei Ucrainei.

"Nu este nimic de comentat, Şahtior a fost mai bună. Acest joc nu ar fi trebuit să se desfăşoare, pentru că noi suntem atât campioni, cât şi deţinători ai cupei.

Şahtior a vrut să câştige mai mult decât noi astăzi. Am avut şi noi oportunităţi bune la începutul jocului. Într-un astfel de meci, primul gol decide mult. Dacă l-am fi reuşit noi, altfel ar fi stat lucrurile.

Dar noi am ratat şi după aceea ne-a fost greu să jucăm. Astăzi, ei au fost mai puternici decât noi din punct de vedere individual" - Mircea Lucescu.

De știut:

Acesta este prmul trofeu pierdut de Mircea Lucescu de la venirea la Dinamo Kiev, în vara anului 2020. De la acel moment, antrenorul român a cucerit campionatul și Cupa Ucrainei.

Cele doua mari rivale se vor duela din nou, pe 3 octombrie, de această dată în campionatul Ucrainei.