După hamburgerul fals, acum, în Europa soseşte şi peștele sintetic - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2484vineri 22 oct 2021

După hamburgerul fals, acum, în Europa soseşte şi peștele sintetic

de I.B. Joi, 23 septembrie 2021, 1:04
- a A+
Imagine
După carnea sintetică, pe masa consumatorilor europeni este pe cale să sosească şi peștele fals. File de peşte produs din culturi celulare, aparținând probabil unor specii de pești care sunt greu de reprodus sau, dimpotrivă, speciilor supraexploatate și care nu mai sunt durabile.


Prima companie care s-a gândit la asta a fost gigantul Nomad Foods, proprietar, printre altele al mărcii Findus Italia, care tocmai a semnat un acord de colaborare cu start-up-ul californian BlueNalu pentru a explora lansarea de pește din culturi celulare în Europa, unde cererea pentru fructele de mare sănătoase și durabile este în continuă creştere. De fapt, Europa este cel mai mare importator de pește din lume, numai că cetățenii UE consumă acum de peste trei ori mai mult decât produc, potrivit Rador care citează presa italiană .

Cel dintre Nomad Foods și BlueNalu este primul acord de acest gen din Europa. Potrivit celor două companii, obiectivul este sustenabilitatea: prin producerea în laborator, este posibil să se garanteze disponibilitatea pe termen lung a peștilor de calitate la prețuri accesibile. "Industria alimentară se află într-un moment de transformare - spune Stéfan Descheemaeker, CEO Nomad Foods - cererea consumatorilor de alimente hrănitoare și de înaltă calitate este în creștere, importanța durabilității nu a fost niciodată atât de evidentă și rolul tehnologiei în satisfacerea acestor nevoi este din ce în ce mai important. Tehnologia revoluționară a BlueNalu ne va permite să lansăm în continuare produse din pește inovatoare și foarte gustoase, bune pentru oameni, bune pentru planetă și accesibile tuturor».

Start-up-ul californian are deja acorduri cu alți producători din Asia și America de Nord. Platforma sa tehnologică, despre care asigură că nu creează OMG-uri, este concepută pentru a produce o gamă largă de produse din fructe de mare, s-a concentrat până în prezent asupra speciilor de pești importate. BlueNalu este aliniat cu obiectivele Națiunilor Unite de dezvoltare durabilă, un program pentru a realiza un viitor mai bun și mai durabil pentru planeta noastră.9463 de afisariHamburgerul fals, adica hamburgerul imposibil
bardiCristi [utilizator], Joi, 23 septembrie 2021, 12:00
+2/2
e facut din pasta vegetala ce imita gustul si textura carnii. E altceva decat carnea generata celular. Momentan pe piata exista doar Eat Just, carne de pasare (pulpa) aprobata. Nu exista niciun burger cu carne sintetica pe piata, doar in laboratoare si doar in faza de cercetare sau pre-aprobare.
frumos
eyesopen [utilizator], Joi, 23 septembrie 2021, 3:59
+1/17
zic eu, in timp ce-mi intorc t-bone-ul pe partea cealalta, pentru inca vreo 3-4 minute.
"carne" crescuta in laborator sa manance greta si fanii ei; noi, oanenii normali, mancam carne fara ghilimele.
inca 5 comentarii comenteaza