Iohannis: Vaccinarea antiCovid va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2484vineri 22 oct 2021

Iohannis: Vaccinarea antiCovid va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii

de Redactia Miercuri, 22 septembrie 2021, 8:06
- a A+
Imagine
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale, în condiţiile în care pandemia evoluează şi numărul de infectări creşte, dând ca exemplu personalul medical.


"Nu este normal ca unii medici să dea mesaje anti-vaccin", a mai spus Iohannis, într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU, transmite Agerpres.

În ceea ce priveşte restricţiile impuse de pandemia de COVID-19, el a arătat că acestea vor fi diferenţiate între persoanele vaccinate şi cele nevaccinate.

În acest context, şeful statului a spus că certificatul de vaccinare este soluţia pentru mai puţine restricţii.

Preşedintele Klaus Iohannis conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care are loc la New York.


11329 de afisariDe ce, ma ?
gmb72 [utilizator], Miercuri, 22 septembrie 2021, 8:37
+36/54
Că daca ne amintim bine, prin 24 iunie, pentru tine, refuzul populatiei de a se mai vaccina, era un săcses !
Ia uite ce ziceai, poate ai uitat:
"Campania de vaccinare a fost un succes, practic am oprit pandemia. Avem un succes care se vede într-o reducere a dorinței de vaccinare".
Iar acum, anumite categorii trebuie sa se vaccineze obligatoriu ?
Pai nu zisesi ca se oprise pandemia ?
Si acum ce faci, iti distrugi singur semnul succesului, in loc sa lasi romanii SA NU SE VACCINEZE - in semn de succes, ii obligi sa se vaccineze ?....
...Lasand ironia (amara) la o parte, EXACT inconsecventa asta a mesajelor publice, a facut oamenii sa nu mai creada in autoritati, in pandemie, in vaccin, in tratamente si tot asa. Iar asta e generata de faptul ca, numirile in orice functii importante, fie ca sunt facute politic fie ca sunt negociate, NU AU NICIO OBLIGATIE LEGALA sa respecte si anumite criterii de competenta a celui numit. N-ar fi nicio problema daca va negociati scaunele intre partide, dar ce impediment ar fi sa existe pe undeva, un articol de lege, ca cel in final numit, sa respecte si anumite criterii profesionale ? Intrebare retorica, raspunsul e clar: nici nu ati mai avea de unde alege, iar un profesionist, nu va fi niciodata la cheremul unui sef (de partid) tampit, daca i se cer absurditati, isi da demisia si-si vede de meseria lui, nu e dependent de acea numire....
Dar
CoralMS [utilizator], Miercuri, 22 septembrie 2021, 9:45
+31/41
De când domnul profesor de fizică, președinte, are competența profesională să stabilească ce mesaje trebuie să dea medicii? Pe baza a ce?

Poate medicii doresc să-și nuanțeze mesajul, poate că vor să sublineze că vaccinul ar fi necesar pentru cei care nu s-au întâlnit niciodată cu virusul. Poate vor să spună că imunitatea dobândită natural - de atâția și atâția oameni în țară, cei mai mulți neoficial pentru că statul a refuzat să-i testeze - este mult mai solidă și de durată decât imunitatea dobândită prin vaccinare. Și asta nu pentru că așa spun nici ei nici domnul profesor președinte, ci pentru că studii largi au obiectivat acest lucru.

Din ce calitate și cu ce putere domnul profesor președinte se poate exprima și da mesaje fără să aibă nici un fel de dialog deschis cu profesioniștii în domeniu? Ei sunt buni doar să lucreze până crapă și atât? Părerea lor nu contează, nu i-a întrebat nimeni nimic. Nici măcar domnul profesor președinte, pentru că dânsul era la golf. Lucru pe care îl recomandă de altfel tuturor. La fel ca și vaccinarea.
inca 55 de comentarii comenteaza