Ludovic Orban: Trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informaţii - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2724marţi 19 oct 2021

Ludovic Orban: Trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informaţii

de V.M. Luni, 20 septembrie 2021, 22:29
- a A+
Imagine
Preşedintele PNL şi al Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat luni seară, la postul Realitatea Plus, că trebuie să existe un control civil asupra serviciilor de informaţii din România, în acest moment lucrându-se la un pachet de legi în acest domeniu.


"Problema noastră este că avem o legislaţie - cred că din 1991 e legislaţia - o legislaţie care nu a fost up-datată, practic nu a ţinut pasul cu evoluţiile, iar aici chestiunea serviciilor de informaţii este o chestiune foarte clară: trebuie să existe un control civil adevărat asupra funcţionării serviciilor de informaţii", a afirmat Ludovic Orban, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, serviciile de informaţii nu trebuie să se implice în structurile unor sectoare democratice, precum partide politice, Parlament, Guvern sau administraţie, pentru că acestea sunt în serviciul public.

"La ora actuală se lucrează la o îmbunătăţire a legislaţiei în domeniul informaţiilor. E un pachet de legi destul de amplu, cred că sunt 11 proiecte de lege care trebuie modificate şi se lucrează în momentul de faţă la acest pachet legislativ, tocmai cu scopul de a adapta, practic, toată legislaţia, care a fost adoptată în anii '90, la ceea ce se întâmplă astăzi în lume", a mai adăugat liderul PNL.


2288 de afisariMda
Tony_K [utilizator], Luni, 20 septembrie 2021, 22:39
+5/5
Serviciile au distrus tara si nici un guvern nu s-a atins de ele. Cine o sa indrazneasca sa se atinga de mafie?
Vorba unui fost detinut politic
VOX. [utilizator], Marţi, 21 septembrie 2021, 0:55
+3/3
"Nu ni s-a indeplinit visul".
Securistii sunt intangibili in Ro.

P.S. Mai bine mort, decat securist!
inca 2 comentarii comenteaza