Trenul Connecting Europe Express a părăsit România după un parcurs plin de festivități cu muzică și mâncare VIDEO FOTO - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2560marţi 26 oct 2021

Trenul Connecting Europe Express a părăsit România după un parcurs plin de festivități cu muzică și mâncare VIDEO FOTO

de Vlad Barza Duminică, 19 septembrie 2021, 13:15
- a A+
Imagine
​Trenul special Connecting Europe Express a părăsit în acestă dimineața România pe la Curtici și va ajunge la noapte în Polonia. Pe parcursul traseului său de 900 km trenul special cu șase vagoane a fost întâmpinat cu festivități uneori fastuoase, cum a fost cea de la Brașov unde au fost mici concerte de muzică clasică pe peronul plin de lume. La Sibiu s-a pus covorul roșu pe peron, iar în sala principală a gării a fost orchestră și masă mare.
Trenul a intrat în țară vineri dimineață, la Giurgiu și a ieșit duminică dimineață, pe la Curtici. A parcurs peste 900 km, pe ruta București - Brașov - Sibiu - Copșa Mică - Cluj - Oradea - Arad, fiind tractat aproape peste tot de două locomotive diesel, din moment ce părți mari din rețeaua CFR nu sunt electrificate.


Gara Brașov

Viteza maximă de 140 km/h a fost atinsă cu locomotivă electrică între București și Florești Prahova, dar porțiuni mari au avut limitări de 30 -40 km/h pe lungul parcurs din România.


Sibiu

La Brașov, sâmbătă dimineața, trenul a fost primit cu fast: orchestre, pian pe peron, fanfară, mâncare și șampanie, iar la plecarea trenului erau peste 200 de oameni la linia 1. A participat și comisarul european pentru Transporturi și a vorbit și primarul Brașovului.


Concert la Brașov

Trenul a ajuns la Sibiu la 13.33, fiind întâmpinat de fanfara militară și de un covor roșu întins pe peron la linie 3. Și aici a venit primarul, iar în sala mare a gării Sibiu a fost pusă masă mare și un ansamblu folcloric cânta, iar deasupra lor, pe tabela de Sosiri un tren din direcția Mediaș avea 15 minute întârziere.Trenul și-a continuat drumul și a ajuns după ora 18 la Cluj, după ora 21 în Oradea și după miezul nopții la Arad, de unde a plecat în acestă dimineață, după ora 8.Trenul a fost plin de jurnaliști între București și Brașov, dar apoi s-a golit. Noi ne-am continuat drumul până la Sibiu, dar mai departe nu a fost posibil pentru că nu prea sunt trenuri de întoarcere. Spre exemplu, între Sibiu și București sunt DOAR trei trenuri pe zi, iar ultimul este la 16.30 și face 6 ore. Între Cluj și Brașov sunt șapte trenuri directe pe zi, dar viteza este extrem de redusă. astfel că drumul durează între 6 ore jumătate și 8 ore jumătate.


Ansamblu folcloric în gara din Sibiu

Pasionații feroviari au urmărit parcursul trenului și au postat sute de clipuri pe Youtube , de la Giurgiu, până la Curtici.

La ora publicării acestui articol trenul se află la Budapesta și deseară va intra în Polonia, urmând să-și continue drumul noaptea, spre Varșovia.

Masă în gara din Sibiu

2236 de afisarihaios
sareta [utilizator], Duminică, 19 septembrie 2021, 16:43
0/0
Au reusit sa vada la Sibiu singura gara europeana la care Linia I ,in fata cladirii garii ,se vede dar ..NU exista
comenteaza