Ronapreve, un cocktail de anticorpi produs de Regeneron şi Roche în scopul prevenirii şi tratării infecţiilor cu noul coronavirus și care a fost administrat fostului președinte american Donald Trump anul trecut, va fi folosit de Marea Britanie pentru a trata pacienții Covid vulnerabili care se află internați în spital, relatează The Guardian.

RegeneronFoto: Pavlo Gonchar / Zuma Press / Profimedia Images

Luna trecuta, ministrul Sănătății, Sajid Javid, a anunțat medicamentul Ronapreve ca fiind primul tratament conceput special pentru Covid-19 care primeșete aprobare în Marea Britanie.

Departamentul de Sănătate și Îngrijire Socială (DHSC) a declarat vineri că are potențialul de a aduce beneficii pentru mii de pacienți. Acesta va fi utilizat pentru tratarea pacienților fără anticorpi cu vârsta peste 50 de ani și a celor cu vârste cuprinse între 12 și 49 de ani care sunt imunocompromiși.

Guvernul a cumpărat o cantitate suficientă de medicament pentru a trata pacienții eligibili din spitalele din Marea Britanie începând cu săptămâna viitoare, a spus departamentul.

”Am asigurat un tratament nou pentru pacienții noștri cei mai vulnerabili din spitalele din Marea Britanie și sunt încântat că va salva vieți încă din săptămâna viitoare”, a spus Javid.

"Acest tratament va fi o armă importantă în arsenalul nostru împotriva COVID-19", a declarat în august ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, când Agenţia britanică pentru autorizarea medicamentelor a aprobat cocktailul de anticorpi produs în scopul prevenirii şi tratării infecţiilor cu noul coronavirus.

Ronapreve, cunoscut şi drept REGEN-COV în SUA, se fixează pe coronavirusurile care invadează sistemul respirator şi le împiedică să infecteze celulele acestui sistem, conform comunicatului MHRA.

Ronapreve face parte din categoria anticorpilor monoclonali, care imită anticorpii naturali produşi de organism pentru a lupta împotriva infecţiilor. MHRA a precizat că nu se intenţionează folosirea acestui medicament ca substitut pentru vaccinare.

Mai întâi va fi făcut un test pentru cantitatea de anticorpi pentru a determina dacă pacienții sunt „seronegativi” - ceea ce înseamnă că nu au avut un răspuns imunitar suficient.

Tratamentul cu anticorpi, casirivimab și imdevimab, vor fi apoi administrați prin perfuzie.

Departamentul de sănătate a declarat că îndrumările pentru medici pentru folosirea tratamentului, astfel încât aceștia să poată începe prescrierea tratamentului, vor fi trimise „cât mai curând posibil”.