Alegeri legislative în Rusia: S-au deschis primele secții de votare / Opozanții lui Putin, excluși - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2724marţi 19 oct 2021

Alegeri legislative în Rusia: S-au deschis primele secții de votare / Opozanții lui Putin, excluși

de R.P. Vineri, 17 septembrie 2021, 7:45
- a A+
Imagine
Primele secţii de votare s-au deschis vineri în Extremul Orient rus în cadrul alegerilor legislative care au loc timp de trei zile, un scrutin din care au fost excluşi mulţi opozanţi ai Kremlinului. Este de așteptat ca partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unită, să își mențină fără probleme puterea în Duma de stat unde deține în prezent o majoritate confortabilă de două treimi, notează și Euronews .


După luni de zile în care Kremlinul a fost preocupat să reducă la tăcere totală opozanții regimului (anul a debutat cu întoarcerea în țară, arestarea și condamnarea principalului lider Aleksei Navalnîi), există îngrijorări că o prezență foarte slabă la urne ar putea umbri "succesul" partidului creat de Vladimir Putin.

Joi, președintele rus a lansat un nou apel în care îi îndeamnă pe ruși să meragă la vot: "Alegerea noului Parlament este, fără niciun dubiu, cel mai imprtant eveniment din viața socială a țării noastre".

"Să-i dăm drumul!", a declarat preşedinta Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova, în cadrul unei întâlniri a acestui organism, transmisă în direct pe site-ul său. Întrucât în Rusia sunt unsprezece fusuri orare, regiunile Kamceatka şi Ciukotka din Orientul Îndepărtat au fost primele în care s-au deschis secţiile de votare la ora locală 08:00 (20:00 GMT, joi).

"Este o dimineaţă frumoasă şi însorită! Secţiile de votare s-au deschis la noi la ora 08:00 fix", a declarat Inga Irinina, şefa comisiei electorale locale din Petropavlovsk-Kamceatski, capitala peninsulei Kamceatka, într-o videoconferinţă alături de Comisia Electorală Centrală.

"Vom face totul pentru a ne asigura că procesul electoral se desfăşoară într-un mod deschis şi transparent", a adăugat Irinina.

(știre actualizată)


2166 de afisariHarașoo...
rubberduck [utilizator], Vineri, 17 septembrie 2021, 8:14
+2/8
"Este o dimineață frumoasă și însorită! Secțiile de votare s-au deschis la noi la ora 08:00 fix" și „urnele sunt deja doldora de buletinele noastre!!! Munca noastră este încheiată.” Eficiența „democrației” de tip sovietic în plină acțiune. Opoziția: „Pașol na turbinca!”
Rezultate finale
bcsb [utilizator], Vineri, 17 septembrie 2021, 8:17
0/4
99% piticu cracanat, 1% voturi nule :))
inca 2 comentarii comenteaza