Dăianu: În România nu avem piață de energie concurențială - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2646marţi 19 oct 2021

Dăianu: În România nu avem piață de energie concurențială

de DP Vineri, 17 septembrie 2021, 7:28
- a A+
Imagine
România nu are o piață concurențială reală, pentru că nu era pregătită pentru liberalizarea pieței de energie, ceea ce a dus la abuz de poziție dominantă, a spus Daniel Dăianu, prezent la o conferință organizată de Finmedia, potrivit Wall-Street.ro . "Se poate decide impozitarea drastică a anumitor companii, care să te ajute să alimentezi fondurile publice pentru a-i putea ajuta pe cei foarte afectați de prețurile mărite. Asta înseamnă să fii responsabil și să ai o ordine a priorităților, a urgențelor", a afirmat Dăianu, care a mai spus că "avem o piață a energiei foarte distorsionată". Acesta subliniază însă că o plafonare de prețuri se poate face fără probleme în UE, pentru ajutarea celor vulnerabili.


Anunțată cu câteva luni de zile de anumite voci din sfera energiei și gazelor naturale, creșterea violentă de prețuri din iulie-august (de 20 și 25%) la aceste produse a lovit nu doar România, ci mai multe țări din Uniunea Europeană și chiar din afara acesteia (în SUA, prețul gazelor a ajuns la cele mai înalte niveluri din ultimii șapte ani, iar în Marea Britanie gazul a ajuns la cele mai mari prețuri din ultimii 13 ani).

"Creșterea prețurilor la gaze se datorează, între altele, cererii mai mari din acest an, întrucât consumul a crescut considerabil față de perioada anului anterior, care a fost caracterizată de lockdown și de alte măsuri severe de limitare, lucru care a micșorat producția la nivelul tuturor industriilor", a declarat Laurențiu Ursulescu, membru al consiliului director al Asociației Furnizorilor de Energie din România (AFER).

Citește întreaga știre pe Wall-Street.ro


2645 de afisariPiata spoliatoare, nu concurentiala
axxa [utilizator], Vineri, 17 septembrie 2021, 11:51
+3/3
„Creșterea prețurilor la gaze se datorează, între altele, cererii mai mari din acest an, întrucât consumul a crescut considerabil față de perioada anului anterior"
Domnule Ursulescu, daca logica dv nu este defecta sau aburitoare, ma intreb de ce oare anul trecut preturile nu au scazut la jumatate daca s-a redus atat de mult consumul? Raspunsul vine de la dl Daianu: nu avem piata concurentiala, doar spoliatori sustinuti frenetic de structurile de reglementare, care mai mult dereglementeaza.
concluzie...
Ismail Paine de circ [utilizator], Vineri, 17 septembrie 2021, 8:32
+2/2
. suntem prea necivilizati pentru piata libera. vrem sa furam tot din prima, nu stim sa furam frumos.
inca 5 comentarii comenteaza